Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '19

 
Kategori
Anılar
 

Benim Yazı Yazma Maceram

Küçük yaşlardan beri iyi bir okurdum diyebilirim kendim için. Fakat yazma tutkum yoktu, ilk okulda tuttuğum günlükler hariç hiç yazı yazmamıştım. Romantik de değildim,  şiire de merakım yoktu. Ne zaman ki üniversite bitti, o zaman değişti her şey. Fikirlerimi paylaşma telaşı ve heyecanı içindeydim artık. Üniversitedeyken sadece ezbere dayalı dersleri geçme derdine düşmüşken meğer dünyada olup bitenleri kaçırmışım haberim yokmuş. Zaten o zamanlar idealist bir yapınız yoksa çok da umursamıyorsunuz çevrenizde olup biteni ya o da ayrı bir konu. Fikirlerimin başkaları tarafından okunması düşüncesi büyülemişti beni. Edebiyat ağırlıklı dergilere merak sardım bu seferde. Okudukça hiç bırakmak istemedim. En son blog açmaya karar verdim, fakat işler istediğim gibi gitmedi, kimse ilgi göstermedi, yazılarımı okumaya heveslenen yoktu anlaşılan!

Yaz mevsimi geldiğinde yazın rehavetinden midir nedir bilinmez, ara verdim bu yazı işlerine. Arada bir yazıyordum fakat eski heyecanım yoktu artık. Bir gün kitap festivali düzenleneceğinin haberini aldım rastgele dağıtılan broşürlerden. Kitap festivaline katılmak, standları dolaşmak en sevdiğim etkinliklerdendi. Bir de yazar imza günleri oldu mu keyfime diyecek yoktu işte!

Kitap festivalinde yazarlarımıza sorup duruyordum, yeni yazarlar diye adlandırılan ve bazı kişilerce eleştirilen yazarlar hakkında ne düşündüklerini. İlginçtir ki bu sefer olumsuz bir konuşma olmadı hiç biri tarafından. Bundan cesaret almış olmalıyım ki bende yazıyorum aslında gibisinden bir şeyler söyledim kendimce, kendim bile duymadım belki ne dediğimi ama gazeteci ve yazar Sayın Cevat Turan duymuştu beni kitabını imzalarken. Onun Cumhuriyet Gazetesi'nde yazdığını da o sırada öğrendim hatta. Bana şu cevabı vermişti. "Yazmayı sakın bırakma, eğer bırakırsan o da seni bırakır." Bu cümle çok etkiledi beni. Çevremde daha önce hiç bu şekilde teşvik edici şekilde davranan kimse olmamıştı. Ne arkadaşlarımdan, ne de başka kişilerden. Yeniden yazmaya başladım, ilk günkü heyecanımla. Bazen uzun uzun cümleler kurmaya da gerek yoktur aslında. Bir cümle yeter verilmek istenen mesaja. 

 

 
Toplam blog
: 5
: 84
Kayıt tarihi
: 05.10.19
 
 

Kamu yönetimi ve Halkla İlişkiler Bölümleri Mezunu. Yazarak ve okuyarak kendini bulmuş biri... ..