Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bir Uzmanın Ağzından Kısaca "Rinoplasti"

Bir Uzmanın Ağzından Kısaca "Rinoplasti"
 

Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir?


Rinoplasti Nedir?

Burun estetiği günümüzde en çok tercih edilen ve sonuçları bakımından en çok memnun kalınan estetik operasyonları arasında yer alır. Dış görünüme verilen önemin artması ve burnun yüz yapısındaki belirleyici önemi; burun şeklinden memnun olmayan kişilerin rinoplasti ameliyatlarına olan ilgisini arttırmaktadır.

Her ne kadar Rinoplasti; burun estetiği ameliyatı olarak bilinse de aslında burun estetiği ameliyatı sırasında yapılan işlemler bütününden daha fazlasıdır. Rinoplasti ameliyatları sırasında burun şekli iyileştirilirken aynı zamanda solunum problemi yaratan burun içi fizyolojik komplikasyonlar da giderilir.

Rinoplasti ameliyatları sırasında burnun fiziksel komplikasyonları ile birlikte şekli de düzeltildiği için bu operasyon doğası gereği oldukça komplike bir yapıya sahiptir.

Rinoplasti ameliyatları sırasında öncelikle solunum problemleri varsa giderilir; daha sonra operasyona hazırlık döneminde yapılan yüz analizi doğrultusunda belirlenen ideal burun şekline göre; burun küçültülür, büyütülür, kaldırılır, daraltılır ya da kemer problemleri düzeltilir.

 

Rinoplasti Öncesi

Rinoplasti ameliyatlarının süreci burnunun şeklini değiştirmek isteyen kişinin uzmanlarla bir araya ilk geldiği andan itibaren başlar. Rinoplasti sürecini cerrahi operasyon süresine indirgemek doğru olmayacaktır. Hastanın şikayetlerinin dinlenmesi, taleplerinin öğrenilmesi, yaşam tarzıyla ilgili bilgi edinilmesi ve yüz analizinin yapılması operasyon sonucu üzerinde oldukça belirleyici olacaktır.

Başarılı bir rinoplasti ameliyatı sonrasında;

  • Hastaların yeni burunları yüzleriyle tam bir uyum içerisinde olur;
  • Hastada bariz bir değişim olmaz, yapaylık söz konusu dahi olmamalıdır;
  • Burun estetik bir görünüme sahip olurken, tamamen doğal görünmelidir;
  • Burun şekli değişir ama aynı zamanda solunum ile ilgili bir sorun yaşanmaz.

Tüm bu unsurların başarıldığı rinoplasti operasyonlarının başarılı olduğu söylenebilir. Ameliyat sonrası hastaların özgüvenleri yerine gelir, sosyal hayata daha fazla dahil olurlar ve belki de en önemlisi kendi görünümlerinden hoşnut kalırlar. Böylelikle daha dışa dönük, daha mutlu, daha çok gülen ve kişilerle göz temasını güvenle kurabilen bireyler haline gelebilirler.

 

Rinoplastide Yüz Analizinin Önemi

Çoğunlukla burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin hayallerinde canlandırdıkları bir burun şekli olur. Güzellik kavramının dayattığı şekilde minik, kalkık ve hatları kalemle çizilmiş gibi burun talep edenlerin sayısı giderek artmaktadır. Fakat bu beklentiler kesinlikle gerçekçi değildir.

Her kişinin yüzü, yüzünün şekli ve yüz şekline yakışacak burun yapısı farklıdır. Yüz analizi yapılarak kişiye en çok yakışacak, en doğal görünecek ve kişinin görünümünü tamamlayacak burun şekli ortaya çıkarılır. Rinoplasti ameliyatlarından önce gerçekleştirilen yüz analizleri kapsamında; elmacık kemiklerinin çıkıklığı, dudaklarının yapısı, çenesinin yapısı, dudak ile burun arasındaki genişlik, kaş yapısı, alın genişliği ve göz yapıları gibi unsurların değerlendirilmesi gerekir.

Yapılan incelemeler doğrultusunda her hastaya; kendisine en çok yakışacak, en ideal burun şeklinin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler aktarılır.

 

Rinoplasti Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Rinoplasti ameliyatları açık ya da kapalı tekniklerle uygulanabilir. Hangi ameliyat tekniğinin uygulanacağını hastanın burun yapısında yapılacak değişimlerin kapsamı ve cerrahın kararları ortaya çıkaracaktır. Her hastanın rinoplasti ameliyat sürecine hazırlık aşaması ve operasyon sırasında geçireceği işlemler farklılaşabilir. Hangi tekniğin tercih edileceği hastadan hastaya değişebilir. Bu nedenle rinoplasti yaptırmayı düşünen kişilerin her iki ameliyat tekniğinde de uzman ve deneyimli olan uzmanlardan yardım alması doğru bir tercih olacaktır.

 

Rinoplasti Kimlere Uygulanır?

Rinoplasti ameliyatlarının yapılabilmesi için hastaların cerrahi operasyon geçirebilecek sağlık koşullarına sahip olmaları gerekmektedir. Cerrahi operasyonlara katılmasında sorun olmayan;

  • Burnunda doğumsal şekil bozukluğu bulunan,
  • Alınan darbelere bağlı olarak burun şeklinde bariz değişimler geçiren,
  • Burun içindeki yapıların bozukluğu sebebiyle nefes almakta zorlanan ve
  • Burnunun şeklini kendine yakıştıramayan, değişiklik arayan kişiler rinoplasti için uygun aday olarak kabul edilir.
 
Toplam blog
: 5
: 84
Kayıt tarihi
: 28.09.17
 
 

Öğrenimine Türkiye'nin en köklü tıp fakültesi olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'n..