Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

     
    Kategori
    Mizah
     

    Cem Yılmaz'ı anlama Klavuzu

    Cem Yılmaz'ı anlama Klavuzu
     

    Cem Yılmaz, ülkemizin yetiştirdiği en ilginç kişiliklerden biri oldu artık. Çok yönlü kişiliği sürekli önümüze yeni yeni ürünler çıkarmaya başladı. Cem Yılmaz'ı anlamak ise başlı başına bir olgu haline geldi. Evet Cem Yılmaz'ın esprilerine gülüyoruz, filmlerini heyecanla bekliyoruz. Ama o bu kadar değil !! Her an yeni bir olgu ile karşı karşıyayız, devamlı yeni bir yönü ortaya çıkıveriyor. Gitgide dehası bir güneş gibi parlıyor. Artık yavaş yavaş dünya sahnesine doğru ama doğal olarak ilerlemekte. Bu önlenemez bir yükseliş.

    Bir çığ gibi coşku ile sürekli artan bir enerji ürünler veren bu adam, umuyorum ve inanıyorum ki dünya çapında birisi olacak. Ama Cem Yılmaz sadece bir sanatçı, komedyen, tiyatro oyuncusu, mizahçı, sinema oyuncusu, senarist, yönetmen, yapımcı (amma da çokmuş, belki de eksik bile kalmıştır) değil. Yahu bu adam resmen 21. yüzyıl sosyal analisti.

    Cem Yılmaz mizahının arkasında veya gölgesinde kalan veya mizah yaptığı için pek de akla getirilmeyen ancak mizahını besleyen sosyal bakışı var. Cem Yılmaz mizah yapmıyor, oynamıyor. O aslında söylediğini yaşıyor ve bunu keyif alarak yaptığı için herkesin gülmekten bağırsakları düğümleniyor. Yani Cem Yılmaz'ı sadece mizahçı kişiliği ile değerlendirmek buz dağının suyun altında kalan kısmını görmemek ile eşdeğerdir.

    Bu çok değişik bir yetenek, böylesi zor gelir, kıymetini bilelim. Cem Yılmaz'ı anlamak aslında sanıldığı kadar kolay değil. Fakat bir kere onu anlamaya başlayınca mizahı bir gülmece olmaktan çıkıyor, onun zihin dünyası ile hem hâl oluyorsunuz, sanki 40 yıllık dostunuzmuş gibi yanınızda hissetmeye başlıyorsunuz. Yani vurguladığı konuyu dile getiriş biçimi aslında onun mizahçı yönü olarak karşımıza çıkıyor.

    Ama o bundan çok daha fazlası. Cem Yılmaz'ı anlamak isteyenler için fikir paylaşımına devam edeceğim.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 255
    Kayıt tarihi
    : 13.11.11
     
     

    Evli, 2 çocuklu, mazbut bir aile babasıyım. Mizah yazılarına bayılırım. ..