Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '18

 
Kategori
Deneme
 

Dolar Hakkında

Dolar Hakkında
 

Merhaba sevgili arkadaşlar ben Derviş Kösen bugün gündemde çok yoğun olarak konuşulan dolar konusu ile ilgili bir şeyler yazmak istedim; 

Öncelikle mesleğim gereği yurtdışında, gerek eğitim gerekse iş hayatı yönünden oldukça fazla bulundum, oradaki yaşamları da gördük gözlemledik. Sakın ne Avrupaya ne de Amerikaya özenmeyin arkadaşlar, oralarda yaşam inanın çok berbat.

Kültürel ve ahlaki bozulmalar toplumun her kesimini sarmış durumda , maddi anlamda da öyle çok ta iyi değiller yani onların doları burada 20 lira olsa bile gene de kaale alınmaması gerekir. Sonuçta biz dolar ile bir şey almıyoruz bakkala gidip abi alsana 1 dolar bana ekmek ver mi diyoruz hayır  ama eğer biz ekmeği yurtdışından döviz ve dolar ile alsaydık o zaman haklısınız. O yüzden her şeyi kendimiz üretmeliyiz ve böylece dolar 100 lira bile olsa bizi etkilemez. Bakın Çinlilere. Her şeyi kendileri üretiyor ve dolar orada atıyorum; Çin Yeni'nin 10 katı olsa bile etkilemez çünkü herşeyi üretbiliyorlar ve satabiliyorlar. Şimdi bu durumda ekonomistler çıkıp çılgınca açıklamalar yapmakta.Ben onları kınıyorum ülkemize sahip çıkın arkadaşlar bu ülke hepimizin ve hepimiz aynı gemideyiz.

BENİ ARAYAN ARKADAŞIM VE ONU TANIMAMAZLIKTAN GELMEM

Geçenlerde bir arkadaşım aradı uzun süredir beni aramadığı için onu silmiştim listemden ama o farkında değil tabi doğal olarak. Telefonu açtığımda onu tanımamış gibi yaptım, kimi aradınız dedim  Derviş Kösen ile görüşecektim dedi, bende ona vaay işin düşünce mi arkadaşını aramak aklına geldi dedim o da özür diledi ve bir daha yapmayacağını söyledi ekledi ; Abi dolar borcum vardı su an cok kotu durumdayım bana yardımcı olabilir misin. Ben de ona eee kardeşim (ismini buraya yazmak istemiyorum o kendini biliyor) dolar ile borç alırken bana sordun mu Ekonomist değilim ama insan bir sorar o kadar senelerin tecrübesi var dedim ve kızdım ama bir kereliğe mahsus borç verdim.

Bu yukarıda yazdığım örnekten anlayacağınız dolar ve euro gibi borçlanmalardan uzak durun, yoksa dolar yükselince borcunuzda yükselir ve bu ülkeye sahip çıkalım arkadaşlar lütfen ...

 

web sayfam: https://derviskosen.net

diger web sayfam: https://derviskosen.com

 
Toplam blog
: 4
: 74
Kayıt tarihi
: 09.05.18
 
 

Merhabalar Ben Derviş Kösen . 1962 yılında Ankara'da dünyaya geldim, doktorluk yapmaktayım. Volta..