Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '18

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-Ticaret Nasıl Yapılır? 6 İpucu

E-Ticaret Nasıl Yapılır? 6 İpucu
 

E-Ticaret Nasıl Yapılır? sorusu son günlerde eticaret yapmak isteyen girişimcilerin merak ettiği konuların başında geliyor.  Bu yazımızda e-ticaret nasıl yapılır konusunda merak edilen bazı soruları cevaplarını bulacaksınız. İnternet üzerinden ürün ya da hizmetinizin satışını gerçekleştirebilmek için, güvenilir bir e-ticaret alt yapısına ihtiyacınız bulunmaktadır. Sitenize online ödeme yöntemlerinin entegrasyonunu gerçekleştirdikten ve ürün girişlerinizi yaptıktan sonra siteniz satış yapmak için hazır hale gelir. Ancak iş güvenilir bir e-ticaret sitesi kurmakla bitmiyor. Yolunuza nasıl devam edeceğinizi ve e-ticaret satışlarınızı arttırmak için neler yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Peki, satışlarınızı arttırmak için neler yapmalısınız? İşte online satışlarınızı arttırabilmeniz için ipuçları…

E-Ticaret Nasıl Güvenilir Şekilde Yapılır?
İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, genellikle ödeme aşaması ile ilgili kuşkuları nedeniyle satın almaktan vazgeçerler. Ancak siz müşterilerinize güvenilir bir e-ticaret sitesi olduğunuzu gösterirseniz, size güvenir ve kuşku duymadan alışveriş yapabilirler. Bunu gerçekleştirmenin ilk yolu, ödeme işlemlerinde 3D güvenlik hizmetleri sunmaktır. Yine veri transferi güvenliği için web sitenizi http’den https’ye geçirebilirsiniz. Bunlar potansiyel müşterilerinizin artmasını sağlayacaktır. E-Ticaret Nasıl güvenilir olarak yapılır konusunda daha pek çok detay bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili diğer makalelerimizi de incelemenizi önemle tavsiye etmekteyiz.

E-Ticarette Alışveriş Adımlarını Nasıl Basitleştiririm?
E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kullanıcıların birçoğu siteyi denemek ya da tek seferlik alışveriş yapma amaçlı kullanıyorlar. Bu nedenle kullanıcılara ödeme işlemleri için üye olma şartı koşmamalısınız. Eğer sitenizde böyle bir zorunluluk varsa kaldırın. Bunun yanında ziyaretçiler sitenizi ziyaret ettiğinde bilgilerini alabilir, izinlerini de alarak otomatik hesap oluşturulabilirsiniz. E-Ticarette sitenizde Alışveriş adımlarını ne kadar kolaylaştırırsanız satışlarınız o kadar artacaktır.

Tanıtım Videolarını Önemseyin
Bir ürünün tanıtımı için görsel öğeleri kullanmak her zaman daha büyük etki yaratır. Bu nedenle ürün ya da hizmetinizi tanıtan videolar hazırlayabilirsiniz. Videolar, görsellere oranla ürün hakkında çok daha fazla bilgi verir. Bu da kullanıcıların sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlar ve satın alma kararlarını etkileyebilir.

E-Ticaret Teslimat Detayı Nasıl Verilir?
İnternet üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar, satın aldıkları ürünün ne zaman teslim edileceği konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterler. Özellikle hızlı teslimat yapan ve teslimat konusunda ayrıntı veren e-ticaret siteleri, satış yapma konusunda daha avantajlıdır.

E-Ticarette Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?
Markanızı bilinir hale getirmek, satışlarınızı önemli ölçüde arttırır. Bunun en iyi yollarından birisi sosyal medyadır. Başarılı bir sosyal medya profili oluşturursanız, marka bilinirliğiniz ve satışlarınız artacaktır. Marka bilinirliğinin artışı kısa vadede olmasa da uzun vadede sitenize büyük katkı sağlayacaktır.

E-Ticarette Fırsatlar Nasıl Sunulur?
Müşterilere hediye kuponu gibi fırsatlar sunarak abone olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede ilerleyen zamanlarda onlara çeşitli pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. E-Ticaret Sitenizde sunacağınız fırsatlar satışlarınızı ciddi anlamda etkileyecektir. Fiyatlarınızı düşürmek yerine kampanyalar organize etmeyin tercih edin. Bir alana bir ürün bedava, 100 TL üzeri alışverişlerde kargo bedava 2 ürün alana 3. ürün %50 indirimli gibi. Bu kampanyalar müşterilerinizin hoşuna gideceği gibi daha önce ürün almış olan müşterilerinizin de ben ürünü pahalıya almışım duygusunu yaşamamasını sağlayacaktır. Unutmayın, her bir müşteri çok çok önemli..

 
Toplam blog
: 6
: 217
Kayıt tarihi
: 19.07.18
 
 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra 9 yıl boyunca özel bir bankada çeşitl..