Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '19

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Eski Sevgili Ne Zaman Döner?

“Uçup giden her şey bir gün geri gelir ama tam da onlarsız yaşamayı öğrendiğimiz zaman”. Çok sevdiğim yazar José Saramago’nun bir sözüdür. Eski sevgililer de işte tam onlarsız yaşamayı öğrendiğimiz zaman geri dönerler.

Bir İlişki Koçu olarak, 2010 yılından biri yüzlerce danışanım ile yaptığım seansların, e-mail danışmalarının, telefon görüşmelerinin büyük bir kısmı eski sevgililer ile yeniden birlikte olma isteği üzerineydi. Gerek eski sevgili, gerek eski eş, gerek boşanma aşamasındaki ilişkiler olsun, ilişkileri konusunda yardım almak isteyen kişilerin odak noktası genellikle eski ilişkilerin canlandırılması ya da terk eden sevgilinin geri dönmesi. Açıkça söylemek gerekirse “unutmak istiyorum” diyen gerçekten çok azdı. Hemen herkes eski sevgilisini geri kazanmak istiyor ama çalışmamız sona erdiğinde birçoğunun eski sevgilileri geri dönse bile kendileri kabul etmiyordu. Peki neden?

Neden eski sevgili ya da eş geri istenir? Bunu sadece “çok sevmek” ya da “aşk” ile açıklayabilseydim keşke. Oysa tutkulu bir şekilde eski sevgililerini geri isteyen danışanlarım, daha sonra kendileri de fark ettiler ki aslında isteme nedenlerinin altında yatan çok başka nedenler vardı. Elbette başlarda buna şiddetle karşı koydular (muhtemelen bu yazıyı okuyan sizler de “hayır ben sadece çok aşığım, çok seviyorum, benimki başka bir şey değil” diyeceksiniz) ancak sonra düşünceleri ve hatta duyguları da değişti.

Alışkanlık önemli bir gerekçedir. Hâlihazırda alıştığımız, bizi tanıyan, iyi kötü taraflarını bildiğimiz ve yanında nispeten rahat ettiğimiz bir sevgilinin gitmesini istemeyiz. Yeniden bir şeylere başlamak, yeni birini tanımaya çalışmak, kendimizi anlatmak, yeni bir şeyler inşa etmek zor gelir. Üstelik geçmişteki kötü tecrübeler de hevesimizi kırar.

Hırs yapmak başka bir gerekçedir. ‘Nasıl beni terk eder’ düşüncesi de beynimizi kemirir. Neticesinde terk edilme fikri nereden baksanız can sıkıcıdır. Acaba onu geri istemenizin nedeni bu olabilir mi? ‘Bana geri dönsün, pişmanlıktan ayaklarıma kapansın’ falan diyor olabilir misiniz? Saplantı ve bağımlılık da başka gerekçelerdir ki bunları daha detaylı ve derinlemesine başka yazılarımda ve instagram hesabımda açıklamaya çalışıyorum.

Eski sevgili ne zaman geri döner biliyor musunuz? Siz yaşam enerjinizi ondan almamaya, onu düşünmemeye, onsuz hayatınızı idame ettirmeye başladığınız, kendi kendinize yetip dikkatinizi ondan uzaklaştırıp kendinize ve çevrenize odaklanmaya başladığınız zaman. Bunun bilimsel bir açıklamasını yapmam mümkün değil ve fakat hem bilgime hem de tecrübelerime dayanarak şöyle söyleyebilirim ki, sürekli onu takip ettiğiniz, onu düşündüğünüz, gece aklınızda onunla yatıp sabah onunla kalktığınız süre içerisinde (bunu ona hiç belli etmeseniz bile) o sizden uzaklaşacaktır. Çünkü bütün yaşam enerjinizi ona yüklediğinizde tıpkı tahterevalli gibi ibre ona dönecektir ve ağır basacaktır. Siz kendi tarafınıza ağırlık verdiğinizde ise önce dengelenir sonra o size doğru gelmeye başlar.

İşte bunu başardığınız noktada, yani artık yaşam enerjinizi kendiniz için kullanmaya ve onu beslememeye başladığınız noktada o size doğru çekilir. Fakat siz de o sırada onsuz gayet güzel ve mutlu bir hayat yaşıyor olduğunuz için bu sefer de siz onu istemeyebilirsiniz ki bunun örneklerini çokça gördüm.

O zaman yapacağınız ilk şey onsuz var olmak, onsuz mutlu olmak, onsuz dengede kalabilmek için kendinize yönelmektir. Daha sonra seçeneklerinizi değerlendirip (onunla olmak ya da geri dönmemek) yolunuza devam edebilirsiniz. ‘Bu o kadar da kolay değil’ dediğinizi duyar gibiyim. Evet değil. Ama imkânsız da değil. Sizden önce milyonlarca insan bunu yaptı, siz ne ilk ne de son olacaksınız.  Kendi kendinize dengede kalmayı başardığınızda hayatınıza girecek olan kişiler de zaten sizin gibi olacaklardır. O aşamaya geldiğinizde eski sevgilinizi istememeniz çok mümkün. Bence sadece bir an için durun ve düşünün; mutluluğunuz ve dengeniz sadece kendinize bağlı olsaydı, güzel olmaz mıydı?

Sevgiyle kalın,

Aslı Göksu

 
Toplam blog
: 2
: 10310
Kayıt tarihi
: 27.11.18
 
 

Merhaba,  Ben Aslı Göksu. 1979 İstanbul doğumluyum. Güneş burcum Terazi, yükselenim Yay, Ay burcu..