Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '11

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

Esogü Tıp Fakültesi bilim ile sanatı buluşturdu

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ' Sanat Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yapılan resim sergisi ESOGÜ Sanat Galerisinde sergilenmeye başlandı. Serginin Açılışına Rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Erginel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Alataş ile Eğitim uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Tünerir ile serginin oluşturulmasında katkı sağlayan sanatçılar Sabahattin Şen, Seran Tepeoğlu, Sevgi Koç, Nimet Cörüt ve Yurdagül Işıl katıldı.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2009-2010 eğitim yılında yaptıkları yaklaşık 150 resmin izlenime sunulduğu serginin açılışını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin yaptı. Prof. Dr. Tekin, açılıştaki konuşmasında, öğrencilerin sanatsal faaliyetler içinde bulunmasının kendisini çok memnun ettiğini belirterek, bu etkinliğe katkı sağlayan sanatçıları ve emeği geçen herkesi kutladı.

Öte yandan Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek bir dizi konferansın ilki için Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'na geçildi. Konferans öncesi konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, şunları kaydetti:

'Sanat ve tıpın birbirleri ile ilintili olduğunu tüm hekimler bilir. Bence hekimlerin sanatçı olmalarındaki en önemli faktör mükemmeliyetçi olmalarıdır. Ayrıca çok yoğun çalışmaları esnasında adeta rehabilitasyon sağlayacak sanat dallarına yönelmeleridir.' 

 
Toplam blog
: 3
: 403
Kayıt tarihi
: 09.07.11
 
 

1972 Eskişehir doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Eskişehir’de tamamladım. 1997 yılında Anadolu..