Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz makyajı tavsiyeleri ve uygulamaları

Göz makyajı tavsiyeleri ve uygulamaları
 

göz makyajı


Göz makyajı yaparken kurallara uygun olarak yaparsanız eğer, bakışlarınızı daha da ön plana çıkarabilirsiniz. Doğru makyaj yaparken göz aralığınız ve yüz hatlarınız dikkat edilmesi gereken kurallar arasındadır.
 
Örneğin yüz hatlarınıza göre gözlerinizin mesafeci birbirine yakın ise, o zaman gözleri birbirinden uzak göstermek gerekir. Öncelikle bu işlemi gerçekleştirmek için göz kapağınıza koyu tonlarda far sürüp ardından farklı renkleri karıştırarak gölgelendirme yapmalısınız. Kaşlarınızın tam altına ise oldukça açık far kullanmalısınız.
 
Göz mesafeniz birbirinden uzak ise o zaman göz kapağına açık tonlarda far, iç tarafında ise koyu tonlarda far kullanmalısınız.
 
Göz makyajı için tavsiyeler
 
Gözlerinizin içinin parlamasını istiyorsanız eğer, açık tonlarda göz kalemi kullanarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Kirpikleriniz birbirine yapışık ise, kirpik tarağı ile onları birbirinden ayırmayı gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer kirpik bugidisi kullanacaksanız ve daha kıvrık ve daha kalıcı olsun istiyorsanız bugidinizi kullanmadan önce bugidinizi beş saniye kadar saç kurutma makinesiyle ısıtır, sonra kirpiklerinize uygularsanız daha etkili işlem olur.
Altta kalan kirpiklerinize rimel uygularken kağıt mendil kullanırsanız eğer, cildinize bulaşmamasını sağlamış olursunuz.
Göz kaleminiz yumuşak olduğu için çok rahat ucunu açamıyorsanız, öncesinde bir beş dakika kadar buzdolabında bekletip, daha sonra açmayı deneyebilirsiniz.
Takma kirpik kullanacağınız zaman, takmadan önce mutlaka pudra kullanın.
Takma kirpik kullanacağınız zaman kirpiklerinize yapışkan değmemesi için, bir kürdan kullanarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.
Doğal ve sade göz makyajı için tavsiyeler
Daha iri bir göze sahip olabilmek için göz kaleminizi, göz kapağından kirpik çizgisi sonuna kadar kalın olarak çekin.
Göz kaleminizi çektikten sonra daha doğal bir görünüm vermek için, çektiğiniz kalem üzerinden bir fırça ile geçebilirsiniz.
Eğer gözünüzün iç kısmına daha ince kalem çekip, ortaya doğru geldiğinizde bu çizgiyi kalınlaştırırsanız, gözleriniz daha iri görünür.
Göz makyajınızın daha hafif olmasını ve daha yumuşak bakışlar elde etmek istersenizde, kullanacağınız renkler gri ve mavi tonları olmalı.
Kirpiklerinize rimel uygulamadan önce kıvırınız, daha etkili olacaktır.
 
Annem Bir Melek
 
Toplam blog
: 2
: 243
Kayıt tarihi
: 25.06.15
 
 

Kadın portalında editörlük yapmaktayım. Biz kadınların en çok merak ettikleri kozmetik, makyaj, c..