Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '16

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

İkinci el İskele alırken dikkat!

Bugüne kadar, yani güvenlikli iş iskele sistemleri denetimleri artmadan önce 2.el iskele, inşaat müteahhitleri veya ustalar arasında yaygın olarak el değiştiriyor ve rağbet görüyordu. 

İKİNCİ EL İSKELEDE yaşanan bazı handikaplardan bahsetmek gerekirse, en büyük problem, farklı firmalara ait ürünlerin karışmasıdır. Üzerindeki boyaları kalkmış her yeri sıva olmuş malzeme parçalarını ayırt etmek çok zor olduğundan çok küçük ölçü farkları olan bu karışık ürünlerle kurulum esnasında sıkıntı yaşanabilmektedir.


İkinci El İskele - 2.el
Ayrıca 2.el iskelelerde yaşanan bu karışık ürünler, statiksel olarak ta problem doğurmaktadır. Çünkü et kalınlığı 3.00 mm olan taşıyıcı boru ile et kalınlığı 2,00 mm olan boru birbirinden ayırt edilemeden iç içe kullanılmaktadır. Ve kurulumu tamamlanmış bir iskelede en altta kullanılan ince bir boru zincirin en zayıf halkası olarak sürekli hayati sinyal veren bir pozisyonda olabilmektedir.

TS EN 12810 - 12811 sertifikasının 01.07.2015 tarihi itibari ile soruluyor olması ikinci el iş iskelesi piyasasında çok büyük sıkıntılara yol açabilecektir. Yani ikinci el iskeleler de TSE Belgeli olacak mı?

2.El İskele Sertifikası Nasıl Olacak?

 
Temsili 2.El İskele Sertifikası

En çok zorlanılacak konu bu olacaktır. Elinizdeki 2.el inşaat iskelelerin kime ait olduğunun belirlenmesi, yani üretici firmanın bulunabilmesi.
İkinci el olarak elinize geçen iş iskelelerin sertifikalarının denetmenlere ibraz edilebilmesi için üretici firmalardan bu sertifikaların tedarik edilebilmesi gerekecektir. Ve bu durum büyük mağduriyetlerin doğmasına sebebiyet verebilecek bir konu olacaktır.

İkinci el iskele alırken mağduriyetlerin yaşanmaması için  aldığınız ürünün üreticisinden itibaren silsileli olarak faturalarını tedarik ederek, üretici sertifikaları ile birlikte alım yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yani SAHİBİNDEN İKİNCİ EL İSKELEalmanız yaralı olacaktır. Üretici firmayı bilmeniz gerekiyor çünkü denetimlerde aldığınız ürünlerin üzerinde orjinal etiket isteyebilirler. Kaybolan etiketleri üretici firmadan başka bir yerden tedarik edemeyeceğinizi unutmayınız.

Kaynak: http://goo.gl/V0JFQ8

 
Toplam blog
: 9
: 400
Kayıt tarihi
: 31.05.11
 
 

1978 yılında Burdur un Bucak ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimi Bucakta, İngilizce hazırlık d..