Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Dünya
 

Kara Kıta, aç Kıta

Kara Kıta, aç Kıta
 

Somali. Bugünlerde herkesin, her kesimin adını duyduğu, kuraklıkla boğuşan bir kara kıta ülkesi. Ülkedeki durum aciliyetini korurken, hergün onlarca kardeşimiz hayatını kaybediyor. Üstelik bunun nedeni ne bir salgın ne de bir savaş. Tek neden 'Açlık'! 

Bugüne kadar izlediğimiz Hollywood filmlerinin çoğunda-neredeyse hepsi-Amerika kurtarıcı bir rol üstleniyordu. Peki bu felaket karşısında Amerika'nın sergilediği tutum nedir? Koca bir hiç! Filmlerde boyanan gözler Türkiye'nin olaya el atmasıyla silindi ve açıldı. 

Ülkemizde yardım kuruluşları son zamanlarda bu olaya el attı. Ülke nüfusunun %80'inden fazlasının katılabileceği bir kampanya düzenlenerek, Somali'deki kardeşlerimize yardım edebilme imkanı oluşturuldu. Şimdi bizlere düşen ise bu kampayaya katılmak ve bu meseleyi en azından benim gibi duyurmaya çalışmak. 

Unutmayalım ki bu olay insani görevimiz dışında dini bir sorumluluğumuzdur. 

Milletimiz tarihinin her anından yardımsever bir tutum izlemiştir. Eminim ki bundan sonraki zamanlarda da tutumumuz bu şekilde olacaktır. Yüce Rabb'imiz bizi bu yoldan ayırmasın ve zor durumda olanlara yardımcı olsun! 

Bahadır OKUR 

 
Toplam blog
: 2
: 559
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

Üniversite sınavlarından sonra, hayatımda yeni şeylerin olması gerektiğini düşünüyordum. Bunlardan i..