Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '20

 
Kategori
Eğitim
 

MATEMATİK DAĞILIM ANALİZİ 1

LGS MATEMATİK KONU DAĞILIMI ANALİZİ 1

 

Dünyada ve ülkemizde covid-19 salgınından dolayı örgün eğiteme ara verilmiş ve uzaktan eğitim başlamıştır. Örgün eğitime mecburi olarak ara verildikten sonra bütün gözler bakanlığa liseye ve üniversiteye giriş imtihanları için çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada LGS'nin yapılması planlanan 7 Haziran 2020 tarihinde icra edileceğini açıkladı.Uzaktan eğitime geçildiği için sınavın konuları örgün eğitimin yapıldığı ilk dönemin konularının kazanımına göre hazırlanacağı açıklandı. Böyle olmasının avantajı ve dezavantajı olacaktır. Biz ise bütün olayları lehimize çevirmek için LGS adıyla uygulanan sınavının son iki senesinin matematik dersi konu dağılımını çıkardık. Her gün bir konu kazanımıyla ve çıkmış örnek sorusuyla analiz yapacağız. Matematik bittikten sonra diğer derslerle devamı gelecektir.

 

Matematik ile alakalı yukarıdaki tabloyu incelerseniz son iki senenin dağılımda önemli yer tutan yerleri bu sene çıkmayacak. Konu aralığı daraldığı için soru çeşitliliği ve zorluğu artacaktır. Birçok farklı kaynaktan bu konularla alakalı sınav tarzı zor soruların çözülmesi faydalı olacaktır. Matematikte ilk inceleyeceğimiz konu ''Çarpanla ve Katlar'' konusudur.

 

 

Çarpanlar ve Katlar ile alakalı MEB kazanımlarını bir okuyalım;

 

M.8.1.1.1. Verilen pozitif tam sayıların pozitif tam sayı çarpanlarını bulur, pozitif tam sayıların pozitif tam sayı çarpanlarını üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazar. Bir pozitif tam sayının asal çarpanlarını bulmaya yönelik çalışmalara da yer verilir. 

 

M.8.1.1.3. Verilen iki doğal sayının aralarında asal olup olmadığını belirler.

 

 

Asal Sayılar ve Asal Çarpanlar ile alakalı bazı önemli bilgiler :

  • Asal sayı kendisi ve 1'den başka böleni yoktur.
  • 1 asal sayı değildir.
  • En küçük asal sayı 2'dir.
  • 2'den başka asal çift sayı yoktur.
  • Asal çarpanları bulmak için iki yol vardır: Çarpan ağacı ve Çarpanların algoritması

LGS MATEMATİK KONU DAĞILIMI ANALİZİ 2'de devam edecektir.

https://eakademi2020.blogspot.com

 
Toplam blog
: 3
: 52
Kayıt tarihi
: 06.04.20
 
 

e akademi, umut ve sevgi mesajımızı her yere ulaştırmayı amaçlıyor. Tek bir hareketin toplumda bi..