Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Mexsika Birasi

              Normalde kelimeyi gördüğümüzde aklımıza Mexsikali bira markası gelmesi lazım.Çok da severim buz gibi yeni dolaptan çıkartılmış bir tane limon parçasıyla tadına tat kattığımız bir bira. Ama son zamanlarda tüm dünya bu isimden gerçekten korkuyor. Peki nedir bu CORONA diye ard ardına. Uzun cümleler kurmam içinde bu konuda eğitimli olmam gerektiğine inanıyorum.

                21.Yüzyılda hala çözümünü bulamadığımız bir virusle karşı karşıyayız yaklaşık iki aydır . Kimileri devletin oyunu çünkü insan nüfusu çok fazla bundan kurtulmak için virus laboratuvarda üretildi diyor, kimileri her türlü hayvanları yiyen bir halkın pisliğinden dolayı oldu diyor en komiği ise Allah’a inanmayanların onun tarafından verilen ceza olduğunu söylüyor. Hep olduğu gibi her kafadan bir ses çıkıyor.Evet yayılmasınaçözüm bulamadığımız bir virüs ile savaşıyoruz  ama çözüm bulmak yerine senaryolar üretmek de boşuna. Evet,herkes haklı kendi düşüncesinde,saygı duyuyorum kesinlikle .Son zamanlarda kendime kazandırdığım en büyük güzellik karsi tarafın düşüncesine katılmasam da  saygı duymak dinlemek,anlamaya çalışmak.  Neyse tekrar gelelim viruse ne diyorduk çözümü şimdilik olmayan bulaşıcı bir hastalık. Tabiki korunma yollarini binlerce kez televizyonlarda ,gazetelerde ve radyolarda tekrarladilar. Hani küçükken öğrendiğimiz, hayatımız boyunca uygulamamız gereken şeyler. Elini yıka, yüzüne sürme,bol su iç,iyi dinlen… Liste böyle uzuyor. Benim asıl bahsetmek istediğim konu da bu aslinda . Artan salgın ile tüm ürünlerin birden bire en az 5 katına çıkması. Daha öncede bahsettim Amerika’da yaşıyorum ve bu virus Türkiye’den önce buraya geldi ben hiçbir ürünün 5 katı satıldığını görmedim. Fiyatlar aynı herhangi bir değişme yok. Şöyle bir araştırma yaptım, bir tek  bizim millet mi akilli neden koskoca New York’ta bunu yapmıyorlar bir maskeyi 5 katı  fiyatina satmıyorlar diye. Meğerse “Price Gouging “diye bir kanun varmis. Özellikle ingilizce adını ekliyorum kolayca bulup detayını okumamız için . Acil bir durum ilan edildiğinde fiyatları kendi çıkarlarına göre yükseltememe kanunu. Lütfen ama lütfen insanların korkularından faydalanıp kendi yararınıza kullanmayın. Biliyorum herkesin ihtiyacı olan birşeyi 1 liraya alıp 20 liraya satmak size milyonlar kazandıracak. Ama bunu zaten depremde yaptınız bu defa yapmayın ve yapanlara da izin vermeyin.

      Bugün bu konuya özellikle değinmek istedim amacım normal bir ürünün fiyatını 10 katına satanlara değinmek ülkeler arası karşılaştırma yapmak değil asla. Bir çok insan hayatını kaybetti  ve çok geç değil hâlâ Corona diye düşündüğünde buz gibi soğuk bira içtiğini düşünmek.

 
Toplam blog
: 23
: 134
Kayıt tarihi
: 13.05.19
 
 

Zorluklarla  öğrendiğim İngilizcem ile 4 yıla yakın New York'ta yaşayan, lüks bir restaurantta çalı..