Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '18

 
Kategori
Siyaset
 

Necmettin Erbakan'ın Davası

Necmettin Erbakan'ın Davası
 

“DAVAM” kitabı,  Merhum Erbakan’ın kendi kaleminden, mücadelelerini, hedeflerini, ülküsünü anlattığı, taraflı tarafsız herkesin okuması gereken akıcı bir kitaptır.

Bu kitapta:

Üniversite yıllarında neler yaşadı?

İTÜ Makine Fakültesinde ders verme yetkisi sadece doçent ve profesörlere ait olmasına rağmen özel bir izinle henüz asistanken nasıl ders vermeye başladı?

İTÜ Erbakan'ı 1951 yılında Almanya’nın Aachen Teknik Üniversitesine neden gönderdi?

Almanya'da bulunduğu süre içerisinde Alman ordusu için araştırma yapan DVL araştırma merkezinde Profesör Schimit ile birlikte ne tür çalışmalar gerçekleştirdi?

Almanya'nın en büyük motor fabrikası olan DEUTZ’un genel müdürü Prof. Dr. Flats’ın Erbakan’ı davet etme gerekçesi neydi?

Türkiye'nin motor yerine şeftali üretmesini kimler tavsiye etti?

Erbakan, 1953'te Türkiye'ye neden döndü?

1956 yılında Gümüş Motor AŞ'yi kurarken karşılaştığı esrarengiz olaylar nelerdi?

TOBB başkanlığı seçimleri kazanmasına rağmen neden başkan yapılmadı?

Siyasete atılma kararının arkasındaki gerekçeler nelerdi?

17 Ocak 1970'te kurduğu Milli Nizam Partisi (MNP) neden kapatıldı?

1973 seçimlerinden sonra Bülent Ecevit'in liderliğindeki CHP ile neden hükümet ortağı oldu, Kıbrıs Harekâtı konusunda Ecevit’le ne gibi görüş ayrılıkları yaşandı?  

Sovyetler yıkıldıktan hemen sonra, dönemin Rus Büyükelçisi Albert Çernişev Erbakan’dan ne istedi ve Erbakan, Ankara’daki elçilikte üç gün boyunca Ruslara neleri anlattı?

Saddam Hüseyin ile  Bağdat’ta hangi konuları konuştular? Saddam Hüseyin’i hangi konularda uyardı? vb. buna benzer siyasi tarihimizin merak edilen birçok sorusuna samimi cevaplar bulacaksınız.

“DAVAM” hatırat tadında, bir dönemin Türkiyesine de ışık tutan nitelikte bir kitap. Özellikle siyaset bilimi ilgilenenlerin ve gençlerin okuması gereken ufuk açıcı bir kitap.  

 
Toplam blog
: 13
: 489
Kayıt tarihi
: 29.10.17
 
 

Öğretmen, Eğitim Yöneticisi, Yazar, Siyaset Bilimci ..