Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '19

 
Kategori
Yazılım
 

Photoshop

Bu yazım fotoğraf düzenleme photoshop v.b. programlar hakkında olacak. 
 
Photoshop'a v.b. programlara karşı olan fotoğrafçılar var. Fotoğrafçılar bu konuda ikiye bölünmüş durumdalar. Kimisi programların kullanılması gerektiğini düşünüyor ki ben de bunu düşünen kişiler içindeyim, bazılarıda fotoğrafın ham olması tabiri caizse el değmemiş olmasını düşünüyor. Öncelikle her iki fikri de savunan insanlara saygım sonsuz. Ancak düşünün bir marangoz ustası bir masa yapıyor ama sen zımpara yapma, koruyucu vernik sürme, cilalama parlatma diyorsun. Kim evine ham ağaçtan yapılmış bir masa alıp kullanıyor.
 
Fotoğrafçılar ikiye ayrılmış durumdadır. Canon'cular, Nikon'cular.
Her iki makina da farklı özelliklerde fotoğraf çekmektedir. Sizin çektiğiniz fotoğraf doğa fotoğrafı ise bir makina daha iyi görüntü sağlayabilmekte, portre fotoğrafı çektiğinizde diğer marka makina daha iyi size fotoğraflar sunabilmektedir. Çoğu zaman gözünüzün gördüğü gibi fotoğrafların çıkmadığını görürsünüz. İşte makinalardaki farklılıklardan dolayı ortaya çıkan bu durumu düzeltmeniz gerekmekte ve bunun için de photoshop gibi programlara ihtiyaç duymaktasınız. Çok profesyonel düzenlemeler yapmasanız bile en azından beyaz ayarı, kontrast ayarı, renk tonlarını düzenlemeye ihtiyac duyabilirsiniz. Bu sebep ile ben karşı olmadığımı söylüyorum. manipülasyon photoshop yapamasanız bile en azından basit düzenlemeler ile fotoğraflarınızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Artık karşı çıkan insanların bile fotoğraflarını en azından instagram gibi platformlara yüklerken sunulmuş olan ayarlamaları kullandığına şahit olabilirsiniz. Fotoğraflarının böylece daha çok beğeni aldığını gördükçe başka programlar da kullanabilirler. Ama genede photoshop'a karşıdırlar. Çünkü photoshop zor bir programdır. Bir sonu, bir sınırı varmış gibi gözükse de sizin hayal gücünüz kadar sınırlıdır aslında.
 
Karşı çıkanlar bana göre (bu şahsi fikrimdir) photoshop öğrenemeyen insanlardan oluşuyor. Çok fazla TÜRKİYE'de fotoğraf gezilerine katılmış birisi olarak daha önce photoshop'a karşı olan insanların kurslara gittiklerini ve şuanda benden fazla shop kullandığına şahit oluyorum :))
 
Serkan İSPİROĞLU 21.03.2019
 
Toplam blog
: 3
: 148
Kayıt tarihi
: 11.10.12
 
 

Fotoğraf üzerine her şey. https://twitter.com/serkanisp ..