- Kategori
- Yemek - Mutfak
Taze incirli tart tarifi
Malzemeler
1,5 su bardağı Glutensiz Un
yarım su bardağı Pudra Şekeri
125 gram soğuk Tereyağı
KREMA MALZEMELERİ
2 yemek kaşığı Glutensiz Un
2 su bardağı Süt
1 tatlı kaşığı Tereyağı
1 adet Yumurta
1 paket Vanilya
3 yemek kaşığı Toz Şeker
Hazırlanış
Un, tereyağı, yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 çimdik tuzu bir kap içerisinde yoğurduktan sonra tart kabına yayınız.
Tart hamurunun üzerine çatalla delikler açınız (İsterseniz hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Ben yapmadım)
Tart hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
KREMANIN HAZIRLANIŞI: 2 yemek kaşığı glutensiz un sütün içinde karıştırılarak kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
İçine yumurta sarısı çırpılarak ilave edilir.
Şeker ve vanilya da ilave edilerek koyu bir kıvam alınca kremanın altı kapatılıp ılımaya bırakılır.
Fırından çıkarılan tart hamurunun üzerine ılıyan krema dökülüp yaydırılır.
Dilimlenmiş taze incirler kremanın üzerine dizildikten sonra sıcak fırına verilir ve 5 dakika daha fırında pişirilir.
Fırından çıkarılan tart soğuyunca dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
KAYNAK : http://yemekkulubum.com/tarif/glutensiz-taze-incirli-tart-tarifi