Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İncir reçeli

İncir reçeli
 

Taze incir reçeli yapmak için tadı ve görüntüsüyle incirlerin kraliçesi olan “sarı lop” denilen Aydın incirini kullandım. Bulamazsanız başka yörelerin incirleriyle de yapabilirsiniz. Görüntüsü bal renginde tadı ise hafif karamel tadında olan taze incir reçelinin bu özelliği hiç su konulmamasından ileri geliyor.

Bu lezzeti denemeyenler mutlaka denesin çünkü çok lezzetli oluyor ayrıca incirin faydalarını göz ardı etmemek gerekiyor. İncir reçelini, incirlerin kabuklarını soymadan yapmanız gerekiyor.

Bu reçeli çok vakit kaybetmeden yapmak istiyorsanız düdüklü tencerede yapabilirsiniz. Normal tencerede kabukların pişmesi fazla zaman aldığı için ben düdüklü tencereyi kullandım. Yıkanmış incirleri suyu kurumadan 30 dakika şekerle beraber pişirirseniz incirler gayet güzel pişiyor.

Malzemeler:

Arzu ettiğiniz miktarda incir

İncirin işgal ettiği kap kadar şeker yani 1 ölçü incir, 1 ölçü toz şeker

1 limonun suyu

4 tane iri limon tuzu

Yapılışı:

İncirleri kabuklarıyla güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan 4 parçaya ayırın.

Hiç su koymadan düdüklü tencerede 30 dakika pişirin. (Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra, düdüğünü kapatın ve altını kısarak pişirin.)

Pişen incirlerin içine 1 limon suyu ve 4 tane iri limon tuzu atın ve 5 dakika harlı ateşte, 5 dakika kısık ateşte incirleri limon suyu ile kaynatın.

Reçel hafif soğuyunca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın ve reçeli kavanozlara boşaltın.

Kavanozları güzel güneş gören bir yere koyup 10 gün güneşte biraz daha pişirirseniz reçeliniz hiç bozulmayacaktır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..