Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiyede hukuk

Türkiye'de hukuk nereye gidiyor? Tutuklanan komutanlar, gözaltına alınan basın mensupları, vatanı için yıllarca çalışmış komiserler, yönetim aleyhine kitaplar yazan emniyet amirleri, sorgusuz sualsiz açıklamasız tutuklananlar. Ve işin daha garibi kimse kitaplarda yazanları araştırmıyor, yada araştırmak istemiyorlar. Bazı devam eden davalar için "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diyenler neden bu vatanı için canını bile feda etmiş türlü yolsuzlukları ortaya çıkartmış ve bu sebeplerden ötürü sürülmüş amirlerin, müdürlerin yazılarından, kitaplarından çıkan dumanları göremiyorlar. 

Daha önce diğer uç siyasi görüş taraftarlarının yıllarca ufak ufak işleyerek benimsettiği ve dayattığı hukuk ve yönetim sistemine karşı çıkanlar şimdi aynı şeyleri kendileri yaparken hiç mi vicdanları sızlamıyor. Hep ezilen sade vatandaş mı olacak yani? Bu kadar kolay mı bu halkı kandırmak? Referandum öncesinde Müslümanım o yüzden evet diyen bir toplumda fazlasını beklemek malesef biraz zor ki ben o insanlardan daha fazla Müslümanımdır büyük ihtimalle. 

Ben çok farklı ortamlarda bulundum. Cemaat'in içinde öğrenim de gördüm, Türkiye'nin belki en uç sol görüşlü öğrencilerinin toplandığı üniversitede de okudum, ve iki dedeminde subay olduğu bir asker ailesinde büyüdüm. Yani neredeyse her kesimin görüşlerini inançlarını az çok bilen bir insan olarak gidişatımızın hiçde iyi olmadığını düşünüyorum. Hukuk'un, siyasetin ve tüm yönetimin tam anlamıyla objektif ve demokratik olmadığı bir ortamda artık refah ve huzurun olma ihtimalinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Artık Ortadoğu'da bile o kadar çok aynı şeyi düşünen var ki. Bazı provakatörlerin de yardımıyla çığ gibi büyüyen bu tepki yavaş yavaş birilerini önüne katıp götüreceğe benziyor. Umalımda bizim Türkiyemizde de bazı şeylerin daha iyi bir düzene girmesi için birilerine ders olsun bu!!! 

 
Toplam blog
: 14
: 317
Kayıt tarihi
: 10.02.11
 
 

1980 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu bölgede bulunan okullarda tamamlad..