Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

     
    Kategori
    Efsaneler
     

    Yetmedi mi artık!

    Yetmedi mi artık!
     

    Lord Darth Vader


    “Ankara Üniversitesi Hazırlık Öğrencileri” tarafından hazırlanan, bizzat içinde bulunduğum “Olmayana Ergi” isimli oluşumda yayınlanan yazım.

    dııt dıt dıııı dıııt dı dııııııt… (İmparatorluk Marşı)

    Bu köşeden Star Wars hayranlarına, izleyicilerine, bilmeyenlere seslenmek istiyorum. Öncelikle belirteyim, Star Wars yaşam stilidir, candır, canandır. Geçtiğimiz günlerde internette ecnebi Star Wars forumlarında dolaşırken bi post dikkatimi çekti ve başladım okumaya. (O kadar hazırlık sınıfındayız var biraz İngilizcemiz) Her neyse, SW VII (7)’nin tarihi belli olmuş arkadaşlar! 2015. Bu noktada serinin 7. Filminin tarihinden ziyade başka bi konu daha var. 8. ve 10. filmler için de tarih görüşmelerine başlanmış.

    Çoğumuzun adına şu tepkiyi verdim “Oha lan, yuh!”

    Niye bir film daha? Bu sefer ne anlatacaklar?

    Niye yeni bi film sorusuna ben cevap veremedim. Bu konuda tek bildiğim bundan 3-4 yıl önce bi Amerikan dizisinde (adını hatırlamıyorum) “Asla Star Wars için geç kaldığını düşünme, her zaman yenisini çekecekler” repliği. Nedeni tartışılır, varsa fikri olan tartışalım konuşalım.

    Bu sefer ne anlatacaklar sorusuna cevap bulabilene bi probis! İlk 3 film çekildi bitti. Lord Darth Vader öldü, Asiler kazandı. Daha sonraki 3 film ise bu hikayenin öncesini konu aldı. Aslında planlanan da buydu. Zira ilk film çekilirken Star Wars IV: A New Hope (1977) adı altında yayınlandı. Ee o zaman sormadılar mı “Gardaş siz dördüncü filmi çekmişsiniz ama ilk üç nerde?” diye. Muhtemelen evet. Ona da cevap verildi. Tamam artık bitti, SW efsane olsun bundan sonra dedik. Demez olaydık…

    Peki 7.filmin konusu ne? Nereyi, neyi anlatacak? Darth Vader’in bebekliğine mi ineceğiz, yoksa arada bi hikaye mi anlatılacak? Merak ettiğim o. Abi diyorum, ne kaldı ki anlatılmayan. İlk üç serinin devamını anlatsa, herhalde Han Solo ile Leia evlenmişler çoluk çocuk. Luke amcaları elinde iki çikolata falan. R2 ile 3PO Kardeşler Kıraathanesi’nde okeye dönüyorlar. Bu mu yani, bunu mu izleyeceğiz. Bi ihtimal yeni kahramanlar gelebilir, yeni olaylar falan ama o zaman da SW adı altında yayınlamayın be arkadaşım.

    8 ve 9.film olayına hiç girmiyorum. Olay iyice b..ka sarmaya başladı. Polis Akademisi diye bir film serisi (seri demek ne derece doğru düzineleri demek lazım) var ya hani, ona çevirdiler işi. Eğer her önüne gelen Star Wars’tan ekmek yiyecekse, hazırlanın arkadaşlar Star Wars X’u da biz çekeceğiz!


    -Ki bu arada her ne kadar hikaye 1-2-3-4-5-6 şeklinde gitse de siz siz olun, 4-5-6-1-2-3 şeklinde izleyin seriyi.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 169
    Kayıt tarihi
    : 18.01.13
     
     

    Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü. twitter.com/zarganian ..