Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '11

 
Kategori
Kitap
 

Askıda kitap uygulaması için gönüllüler aranıyor

Askıda kitap uygulaması için gönüllüler aranıyor
 

Amacımız daha fazla sayıda kişiye kitap okutmaktır.


Bazı kentlerdeki fırınlarda “askıda ekmek” uygulamasına rastlamış olabilirsiniz: Ekmek alanlar, dilerlerse bir ya da daha fazla ekmek parasını bu uygulama için bırakıyor. Fırın da o gün bırakılan para kadar ekmeği ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak veriyor. 

*** 

Aynı uygulamayı neden “kitap” için de yapmayalım? Yapacağımız iş gayet basit: 

*Bu uygulamaya katılmak istediğinizi ve adresinizi bildiren mesajınızı ofh1952@gmail adresine ileteceksiniz. 

*Ben de bildirdiğiniz adrese içine açıklama eklenmiş olarak “Mağaranın Kamburu” kitabımı göndereceğim. Bu çalışma için ayrılan kitap sayısı 50 tanedir. 

*Siz kesinlikle kitap ve posta ücreti ödemeyeceksiniz. 

*Kitap size ulaştığında bir pastaneye, kıraathaneye, kütüphaneye, cafeye kısacası insanların sıkça bulundukları ve kolayca görebilecekleri bir yere bırakacaksınız. 

*Sizin bıraktığınız yerden kitabı alan kişi, okuduktan sonra aynı uygulamayı yapacaktır. Çünkü kitabın içinde bu konuda yönlendirici bir not yer alacaktır. 

*Kimi okurlar, “ya kitabı alan kişi aldığı yere getirmezse veya bir başka yere koymazsa?” diyebilirler. Buna da cevabım şu olur: CANLARI SAĞ OLSUN… 

***  

Bu uygulamada amacım kendi kitabımı okutturmak değil, “kitap okutturmak”tır. Dilerseniz başka bir yazarın kitabı ile de, bu tür bir uygulamayı bulunduğunuz yerde yapabilirsiniz. 

Kitaplığınızda yıllarca elinize almayacağınız kim bilir ne kadar çok kitap vardır. Bunlardan, başka insanları yararlandırmak, inanın sizi mutlu kılacaktır. 

Dilerim “askıda kitap” uygulaması tüm Türkiye’de tutar ve ihtiyacı olan/olmayan okumayı seven insanlarımız daha çok sayıda kitaptan faydalanabilirler.  

NOT: Başlatmış olduğum ücretsiz/bedava kitap kampanyası sona ermiştir. Ayrılan 100 tane kitap isteyen arkadaşların adreslerine gönderilmiştir. Kampanyaya katılan, kitap talebinde bulunan, öneri getiren, destek ve moral veren arkadaşlara/dostlara çok teşekkür ediyorum. 

 
Toplam blog
: 1081
: 980
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Uzun yıllar çeşitli sitelerde Oruç Yıldırım adı ile yazı yazdım. Dört tane romanım ve çokca da de..