Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '17

 
Kategori
Güncel
 

Atlet Giymiş "Kontrollü Vatandaş" Resmi!

Atlet Giymiş "Kontrollü Vatandaş" Resmi!
 

Rahmetli Necmeddin Erbakan, partisinin iktidara yürüdüğü yıllarda, bizim partimiz yükseldikçe Türkiye'de "dindarların" itibarı artıyor, anlamında bir söz söylemişti.

Çünkü, diğer siyasiler de Erbakan Hoca'nın yükselişine bakarak "dindar profilli" adayların peşine düşüyorlardı...28 Şubat öncesi dönemi yaşayanlar bunları hatırlayacaktır.

Günümüze gelirsek... Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin kurulduğu günden beri sürekli "halk" nezdinde itibarını artırması, her seçimden daha fazla oy alarak çıkması, sade vatandaşın değerini artırdı.

Özellikle son yıllarda vatandaş olmak siyasiler tarafından aranan bir sıfat haline geldi. AK Parti'nin halka dönük yüzünü sürekli eleştiren CHP tandaslı "elitler" şu günlerde sessiz...

Ne göbeğini kaşıyan adamlar ifadesi, ne bidon kafalılar söylemi kaldı... Hatta, CHP nezdinde bu sıradan "halk" tiplemeleri daha değerli hale geldi.

Yani, Tayyip Erdoğan'ın sürekli halkla içiçe siyaset yürütmesi, vatandaş'ın devlet nezdinde itibarını yükselten politikalar yürütmesi ve sonuçta vatandaşın da bu politikalara oyla karşılık vermesi, muhalefeti uyandırdı.

Herhalde şu günlerde CHP'li yazar çizerlerin göbeğin kaşıyan adamlar yok mu, bütün sorun onlardan kaynaklanıyor, şikayetlenmeleri CHP yönetimi için tam anlamına "out" olmuştur.

Aksine, bundan sonra CHP'liler pijamalarla sokağa çıkan, atletlerle yemek yiyen "bidon kafalı" ları daha fazla sevecek, köşelerinde onları ağırlayacak!!

Bundan böyle, vatandaş, CHP nezdinde tarih boyunca asla görmediği itibarı görecek... Bir zamanlar kıyafeti köylü olduğu için Ankara'ya sokulmayan kılıksız "vatandaş" artık CHP genel merkezinde ağırlanacaktır.

Öyle anlaşılıyor ki, bundan sonra tüm CHP'liler, pijamalarla balkonlara çıkıp, atletlerle mangal yakacaklar ve bu pozlarını kontrollü bir şekilde medya'da ve sosyal medyada paylaşacaklar.

"Biz de Nişantaşılıyız, biz de üniversite okuduk" repliğinin yerini, "Biz de atletle yemek yeriz, biz de bidon kafalıyız, biz de göbeğimizi kaşırız" repliği alacak yani...

Evet, gerçekten de Türkiye'de vatandaş, vatandaş olmanın saltanatlı günlerini yaşıyor...Bir zamanlar, devlet nezdinde vatanda bir "taş" dan başka bir şey olmayan vatandaş artık çok kıymetlidir.

Sadece, devlet dairelerinde, hastanelerde, ulaşım ve iletişim kolaylıklarında falan değil üstelik; CHP başta olmak üzere, seçkinci, bürokrat kökenli siyasi partiler nezdinde de kıymetlidir Türkiye vatandaşı!

Daha doğrusu, yeni trend "vatandaş" imajı oluşturmaktır. Yoksa, sonra olma asillik olmayacağı gibi sonradan olma vatandaşlık da olmaz... Ama "Kontrollü Vatandaşlık" olur!

2019 seçimleri yaklaştıkça CHP seçkinlerinin çektirdiği çok sayıda atlet giymiş  "Kontrollü Vatandaş Resmi" görürsek şaşırmayacağız!

Ama "göbeğini kaşıyan bidon kafalı" adamlar bu kontrollü çalışmaya itibar edecek mi, işte orası çok kuşkulu!!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..