Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Banyolu Börek Tarifi

Banyolu Börek Tarifi
 

Banyolu Börek Tarifi


Malzemeleri
– 3 adet hazır yufka
– Yarım kalıp tuzsuz beyaz peynir veya ekşimik
– Yarım demet kıyılmış maydanoz
– Yarım paket margarin
– 1 adet yumurtanın sarısı
– Karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
– Üzeri için çörek otu
Yapılışı: Hazır yufka kullanacağımız için öncelikle börek içini hazırlayalım. Bunun için beyaz peyniri bir kap içerisine ufalayalım. Maydanozları ayıklayarak ince ince kıyalım ve beyaz peynirle karıştıralım. İçerisine karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon ekleyelim harcı güzelce karıştıralım.
 
Daha sonra margarini eritelim ve soğumasını sağlayalım. Yufkayı düz bir zemine serelim. Üzerine erittiğimiz margarinden gezdirelim üzerine ikinci yufkayı koyun ve üzerine yağ gezdirin. Daha sonra aynı işlemleri üçüncü yufkaya uygulayın. Keskin bir bıçak ile 16 üçgen parçaya kesin. Her parçasının geniş kısmına börek içinden koyun ve genişçe sarın.
 
Geniş bir tencere alın içerisine soğuk su koyun ve içerisine sardığınız börekleri atın. Yarım saat kadar börekleri su dolu tencerede bekletin ve daha sonra su içerisinden çıkarın. Çıkarırken elinizle sıkarak suyunun süzülmesini sağlayın.
 
Bir fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve börekleri oraya dizin. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. Çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..