Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Başımıza Vali düştü!

Başımıza Vali düştü!
 

Görsel internetten alınmıştır.


Yer çekimi 1687 yılında Isaac Newton tarafından bulunmuştu. Daha ilkokuldayken öğretmenlerimiz Newton’un, altında oturduğu ağaçtan kafasına düşen bir elma sayesinde yerçekimi kanununu bulduğunu anlatırdı. Nasıl da hoşumuza giderdi bu hikaye ve Newton’a hayranlık duyardık…Hatta elmanın bilimde bu derece önemli bir role sahip olması elma yeme alışkanlığı da aşılamıştı bana o yıllarda.

Aradan yıllar geçti…Elma yemeyi sürdürsem de okulda öğrendiklerimizin çoğunu unuttum. Hatta hayranı olduğum Newton’u ve kanununu dahi unutmuşum. Neyse ki Sayın Kilis Valisi imdadıma yetişti ve bu kanunu ve Newton’u yeniden hatırlamamı sağladı sağ olsun.

Kilis’te incelemelerde bulunan CHP’li Milletvekilleri Zeynep Altıok, Gamze Akkuş İlgezdi, Dursun Çiçek, Murat Bakan ve Ahmet Akın’ın izlenimleri ve Kilis Valisi ile görüşmelerini içeren basın açıklamasında Sayın Valinin;

“…Roketlere karşı ancak anonslarla önlem alınabildiğini kendisinin Süperman olup bunları engelleyemeyeceğini söylemekte.” 

‘Bu füzelerin düşüyor olması eleştiriliyor tabii ki düşecek havada mı kalacak yerçekimi var’ dediği belirtiliyor. (sözcü.com.tr)

Sayın Valinin daha once de roketlerden yaralanan vatandaşları ziyaret ettiği sırada ‘Her zaman bizim üzerimize de gelebilir. Abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz’ dediği basında yer almıştı.

Bu açıklamayı şaşkınlıkla okuduktan sonra aklıma Nasrettin Hoca’nın bir fıkrası geldi.

Bir gün Hoca, köyüne dönerken ulu bir ceviz ağacının altına soluklanmak için oturmuş. Ağacın yanında bal kabağı tarlası varmış. Hoca:

– Hey güzel Allah’ım, kavuğum kadar bal kabağının serçe parmağım kadar sapı var. Şu boylu poslu ağacın meyveleri eşeğin gözü kadar bile değil demiş.

O böyle düşünedursun, bir ceviz pat diye alnına düşmez mi? Alnı ceviz gibi şişmiş. Hoca bir cevize, bir kabaklara bakıp:

– Güzel Allah’ım, sözümü geri aldım. Altında oturduğum ağacı ya bal kabağı ağacı yapsaydın demiş.

Nasrettin Hoca ucuz atlatmış anlaşılan. Bizi görse çok üzülürdü. Kolay mı? Başımıza hem füze hem de Sayın Vali düştü…

Kıssadan hisse;

Roketler öldürür, Sayın Vali çıldırtır, olan her zaman olduğu gibi gariban vatandaşa olur.

Sayın Valim; tüm bunlar bir şakaysa, inanın toplumun şaka kaldıracak hali kalmadı. Tez elden can güvenliklerinin sağlanmasını beklemekteler. Siz de devletin ildeki en üst düzey görevlisisiniz. Açıklamalarınız ne gülümsetti, ne de rahatlattı bizleri. Bir vatandaş olarak endişelerimizi daha da katladı. Bilin istedim…29 Nisan 2016

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..