Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bitcoin Efsane mi Dijital Çağın Gerçeği mi

Bitcoin Efsane mi Dijital Çağın Gerçeği mi
 

Bitcoin


Adını duydunuz mu bilmem ama son yıllarda adından sıkça söz edilen bir sanal para var. Kısa adı BTC olan bu sanal paraya Bitcoin deniliyor. Bitcoin efsanesini ilkkez 2014 yılında bir arkadaşımdan duydum. O zaman bana gel sana BTC alalım bitcoin borsasına gir demişti. Ben o dönemler bu işe bir “saadet zinciri” gözüyle baktığımdan sıcak bakmamıştım. O dönem eğer bu işe girseydim 200 USD ile giriş yapacaktım. Şimdi ise neredeyse bir daire parası ediyordu.

Yani demem o ki Bitcoin olayı bir efsane olmaktan çıkıp dijitalleşen çağın bir gerçeği oldu. Bakınız şurada BTC nin ilk çıktığı yılla içinde bulunduğumuz yıl arasındaki yükseliş grafiği var https://www.engelolma.net/ekonomi/son-8-yilin-en-iyi-yatirim-araci-bitcoin-h290.html

BİTCOİN GERCEĞİ DEVLETLER DÜZEYİNDE KONUŞULUYOR

Geçenlerde maliye bakanımız Bitcoin hakkında açıklamada bulunup “yeni dünya ve dijital cağa ayak uydurmamız acısından yeni teknolojilere hazır olmalıyız” şeklinde konuştu. IMF ve FED başkan yardımcıları bile Bitcoin hakkında açıklamalarda bulunuyorlar. Hatta bazı ülkeler BTC yi yasal para birimi olarak kabul etmiş durumdalar. Milliyet gazetesini iyi takip eden arkadaşlarda Milliyet gazetesinde BTC ile ilgili haberlere denk gelmiştir. Bunları şunun için anlatıyorum. Bu BTC olayı öyle saadet zinciri şeklinde açıklanacak bir konu değil. Dijitalleşen cağın yeni para birimi bence.

En parlak dönemini şuan yaşıyor BTC borsalar üzerinden sizde BTC alıp satarak para kazanabilir yada direk madencilik diye tabir edilen BTC üretimine geçebilirsiniz. Yalnız tüm işlerde olduğu gibi bu işe girmeden öncede mutlaka iyi bir araştırma yapmalısınız.

Bana göre önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde BTC fiyatı şuankinin en az 2-3 katı olacak. Tabi bu tamamen bana ait bir fikir. Kimseye kesin kez yatırım yapın anlamında bir şey söylemiyorum. Araştırma karar verme size ait. Selamlar, saygılar.

 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 19
: 582
Kayıt tarihi
: 19.03.15
 
 

Lise mezunuyum. 10 yıllık kas hastasıyım. Uzun yıllar engellilerle ilgili derneklerde görev yaptı..