Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '17

 
Kategori
İstanbul
 

Bizden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na

Bizden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na
 

Dilekçemizin fotoğrafı


Sevgili blogerlar merhaba

Bugün Milliyet Blog'tan Sn. Yılmaz ÇETİNGÖZ ile birlikte Fatih-Saraçhane'deki  İst  Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gittik.  Örneği aşağıda olan Sn. Yılmaz ÇETİNGÖZ, Sn. Sabahattin ŞAKİ ve benim imzaladığım dilekçemiz kapsamıyla Beyaz Masaya başvurduk.

Bizimle muhatap olan ilgili çok olumlu karşıladı, memnun olduğunu ve her sorumlu vatandaş sizin kadar duyarlı olsa sorunlar çok kolay çözülür diyerek dilekçemiz kapsamını madde madde ilgili birimlerin yöneticilerine iletilecek şekilde bilişim sistemine kaydetti ve başvuru numaralarımız GSM mimize geldi.

Gerekli incelemeler yapılarak size e.posta ile detaylı bilgi verilir ancak beyaz masayı aşan konularda anayasal süreç için direkt başkanlığın özel kalemine başvurabilirsiniz diyerek ilave bir yol gösterdi. 

Blogerlerin ve Milliyet Blog dışı gönüllülerin bu çabamıza katılarak kendi bölgelerinin problemlerini belirleyip ilgili kurumlara başvuruların yapılması umuduyla yaşam kalitesi yükselen şehirlerde yaşamak dileğiyle...

 www.kadrikanpak.com

-----------------------------------------------------------------------------------

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na                                                                                 

Beyaz Masa  

KONU:  Toplu taşımada sefer saatleri, WC ve acil sağlık hizmetlerine dair öneriler.    

Biz, Milliyet Blog’tan farklı formasyonlara sahip yazarlar olarak 'İstanbul Yaşamını İyileştirme Grubu' başlığında bir sivil toplum grubunu oluşturduk. Yapacağımız çalışmalarla belirleyeceğimiz konuları ve önerilerimizi Milliyet Blog’ta yazacağız ve ilgili kurumlara sunacağız.     

Bu kapsamda ilk olarak ‘toplu ulaşımda biri birini tamamlayan sefer uyumu, günlük yaşamda WC ve acil sağlık hizmetleri' başlıklarına dair gözlem ve önerilerimizi aşağıda ilginize sunuyoruz.   

1) Marmaray ile Metro sefer saatlerinin ve WC kapanış saatlerinin uyumsuzluğu;

a) Marmaray'ın Avrupa yakasından Asya yakasına son seferi 00.30 da iken Kadıköy-Tavşantepe metrosunun son seferinin 00.00 da sonra ermesinden ötürü, Marmaray’ın son seferiyle Ayrılık Çeşmesine gelen (işten eve dönen asgari ücretli) birinin Tavşantepe metro seferinin sona erdiğini öğrendiğinde gecesinin kabusa döndüğünü hayretle dinledik. Avrupa Metro-Marmaray-Asya Metro ve tüm toplu taşıma seferleri ulaşımda devamlılığının sağlanacağı şekilde düzenlenmelidir.   

b) Metro seferleri 24.00 te sona ererken WC lerin 22.00 de kapanması ihtiyacı olanları zora soktuğundan WC lerin kapanış saati metro seferleriyle eşitlenmelidir.  

2) Toplu ulaşımda ve parklardaki WC sorunları;

a) Yaklaşık iki saati bulan Beylikdüzü - Söğütlü çeşme metrobüs durakları arasında (Cevizli bağ dışında) WC bulunmadığından, bu yolculuk sırasında vatandaşın acil ihtiyacını karşılama imkânı yoktur. Cevizlibağ’daki WC ye dair metrobüs içinde bilgi olmadığından fark edilmemektedir.   

YİNE ‘Beylikdüzü - Taksim güzergâhında’ otobüsler otobandan ekspres sefer yaptığından yolcuların WC sorunu oluşmaktadır.     

b) Semt parklarında ‘özellikle jimnastik araçları bulunanlarda, bir yanda sporla vücudun metabolizması çalışırken diğer yanda’ WC nin olmaması parkların amacını sınırlamaktadır. 

Zorunlu insani WC ihtiyaçları için uygun duraklarda ve parklarda seyyar WC ler yapılabileceğini, kadınlara ait WC lerin dizaynının çocuk bakımına uygun olmasını öneriyoruz.  

Yapılacak yeni WC ler metro istasyonlarındaki gibi bedelli olacağından eksik ihtiyacı karşılayacağı gibi aynı zamanda gelir ve istihdam kapısı olacaktır.

3) Toplu taşımada sağlık sorunları;

Uzun mesafeli otobüs, tramvay, metrobüs ve metro ile yolculuk sırasında rahatsızlanan bir yolcunun durumu önemsenmelidir. Örneğin; Sirkeci’de kalp krizi geçiren birinin Samatya’ya ulaştırılmasının iki saati bulduğunun şahidiyiz. Bu durumlara önlem için ana duraklarda sağlık kabini bulundurulabilir. 

ÖZETLE; Toplu taşımada sefer denkliği, WC ve sağlık hizmetleri hakkında ifade ettiklerimiz ve genel bir tarama ile belirlenecek ilave durumların çözüme kavuşturulmasını önemle arz ve rica ediyoruz.      

 

Milliyet Blog yazarları 'İstanbul Yaşamını İyileştirme Grubu'

Yılmaz Çetingöz       -       Kadri Kanpak       -        Sabahattin ŞAKİ   

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..