Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

José Luis Aragonés Suárez Martínez ile dünya kulübü olmak?

José Luis Aragonés Suárez Martínez ile dünya kulübü olmak?
 

Fenerbahçe


Her gün Fenerbahçe'nin internet sitesinden şu yalanlama haberini bekledim.

"Medya'da çıkan kulümüzün José Luis Aragonés Suárez Martínez ile anlaştığı yolundaki haberler gerçek dışıdır."

Ancak bu haber hiç gelmedi. Bugün öğleden sonra da anlaşmanın yapıldığına dair küçük bir açıklama yapıldı. Bu haber inanın bugün Türkiye'nin Almanya ile yapacağı ve hepimiz için çok önemli olan Avrupa Şampiyonası yarı final mücadelesinin bile önüne geçmiştir, Fenerbahçeliler için. Ben kulübü yöneten yönetim kurulu dışında bir tek kişinin açıklamaya sevindiğini sanmıyorum.

Fenerbahçe yönetimi çok ciddi ve yanlış kararlara imza atmayı sürdürüyor.

Luis Aragones'in kim olduğu ile ilgilenmeme rağmen internetten detaylarını öğrenmek istedim.

İspanya'da bir sürü takım çalıştırmış. Tek ciddi şampiyonluğunu 1977'de Atletico Madrid ile ligde kazanmış. Sonra çeşitli kupalarla idare etmiş. Beş yıl boyunca İspanya milli takımını çalıştırmış, geldiği en başarılı yer de işte şu an Türkiye'nin de bulunduğu yarı final. O da Türkiye gibi penaltılarla İtalya'yı elemiş.

Dünya kulübü olacak Fenerbahçe'nin Aragones'ten ne umduğunu henüz çözebilmiş değilim. Böyle adamları kim önerir, nasıl ikna eder bilinmez. Ancak ortada başarısını kanıtlamış bunca adam varken, yaşı bir yana doğru dürüst tek bir çarpıcı neticesi olmayan kapalı kutuyu Fenerbahçe futbol takımının başına getirmek için büyük bir ihtimalle bir başka alemlerden tebliğ almış olmak gerekiyor.

Fenerbahçe'yi yönetenler anladığımız kadarıyla 2008-2009 sezonunu gözden çıkarmışlar. Geleceğe yatırım yapıyorlarsa 70 yaşındaki adamla kaç yıllık bir gelecek planlanıyor olabilir?

Yok, Galatasaray'ın Feldkamp ile yakaladığı başarıdan etkilenmişlerse de gerçekten gülmekten başka bir şey gelmez elimden.

Bu kulübün daha hiçbir transfer görmeden 30.000 kombine satın almış, çok özel bir taraftar kitlesi vardır ve inanın bu taraftarlar bu haberi hak etmiyorlar.

Aziz Yıldırım bu işten sıkıldı sanırım. Bir an önce de eşyayı toplayıp kulüpten ayrılmayı düşünüyor olmalı. Bu taraftar önümüzdeki sezon içinde yaşayacağı ilk felakette bunun hesabını yönetimden sorar. Artık bunun yolu açılmıştır...

Hayırlı olsun...

Uzay Gökerman
 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..