Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '06

 
Kategori
Eğitim
 

Altan'ın öğrencileri

Bugün blog sayfama bir mesaj geldi:
“Merhaba!... Ben İnebolu'nun Özlüce Köyü'nden Canan. Özlüce Köyü İlköğretim Okulu, İsmetpaşa İlköğretim Okulu ve İnebolu Lisesi (Y.D.A.L )'nde okudum. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Lisans öğrencisiyim. İsminize lisedeyken Internet'te İnebolu ismini arattığımda rastlamıştım. Değerli Altan Hocamızın ismini görmüş olmam bunu hatırlamamda etkendi. Blog sayfası okuma alışkanlığım yoktu, ama Milliyet'in sayfasından nasıl olmadığını anlamadan sizin sayfanız açıldı. Gördüğümde çok mutlu oldum. Ayrıca geçen yıl Türkçe dersinde yaptığım bir sunumda Internet'te yayınladığınız İnebolu resimlerinden de yararlandım. Geçte olsa paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Nurten öğretmenime saygı ve selamlarımı iletmenizi rica ederim... “

Altan’ın öğrencisiymiş. Altan Tiryaki (1963-2000) benim kardeşim, yedi yıl oldu yitireli, toprağa verdiğimiz gün öğrencileri karne alıyorlardı. 1993- 2000 yılları arasında İnebolu’da köylerde öğretmenlik yapmıştı. O zamanki öğrencilerini şimdi üniversite öğrencisi veya mezunu olarak duyduğumda seviniyorum, hem onun adına hem kendi adıma. Kızların okula gönderilmeme sorununun yaşandığı ülkemizde kızlarımızın köyden gelip üniversitede olmaları ve bu durumda kardeşimin de katkısını bilmek gururlandırıyor. O iyi bir öğretmendi.

Bu bayramda başka bir öğrencisi ile karşılaştım, Fatma... İngilizce öğretmenliği bölümünden yeni mezun olmuş, öğretmenliğe atanmasını beklerken İnebolu’nun uzak köylerinden birinde öğretmenlik yapıyordu. Alaca köyünde ve daha sonra Özlüce köyünde Altan’ın öğrencisi olmuştu. Mezun olduktan sonra öğretmeninin mezarını ziyaret etmek istemiş. Öğrencileri öğretmeninin değerini biliyor, çünkü o da öğrencilerine değer verirdi.

Ankara 1 Kasım 2006

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..