Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
İnternet
 

Google'dan yeni bir internet tarayıcısı

Google'dan yeni bir internet tarayıcısı
 

Google Chrome
Minimal tasarımıyla son derece pratik olan Google Chrome, Web'i daha hızlı, kolay ve güvenli hale getirmek için tasarlanmış bir tarayıcıdır.
Google, sonunda yeni bir açık kaynaklı Internet tarayıcısının beta versiyonunu yayınladı. Google Chrome. Dışarıdan bakıldığında akıcı ve basit bir tarayıcı tasarlanmış. Bir çok insana göre Internet tarayıcısı önemli olmayan, sadece web sayfalarını ve uygulamalarını çalıştırmak için kullandığımız bir araçtır.
Klasik Google ana sayfası gibi Google Chrome da hızlı ve sade.
Yolunuzdan çekiliyor ve sizi gitmek istediğiniz yere götürüyor. Google yöneticileri bunun daha sadece başlangıç olduğunu söylüyor. Google Chrome henüz varacağı noktadan çok uzakmış. Bu, Windows için uyumlu beta versiyonunu daha geniş bir tartışma başlatmak ve en yakın zamanda herkesin fikirlerini öğrenmek için yayınlanıyor. Mac ve Linux uyumlu versiyonlarını da hayata geçirmek için çalışıyorlar. Google Chrome u çok daha hızlı ve güçlü hale getirmek için çalışmalara devam edeceğini belirtti. Açık kaynak projelere çok şey borçlu olduklarını ve onların yolundan devam edeceklerinide eklediler.
Apple ın WebKit ve Mozilla nın Firefox bileşenlerinden faydalandıkları kaynaklardan sadece ikisi ve google da bütün kodlamalarını açık kaynak mantığında yapıyor. Internet in ilerlemesi için bütün açık kaynak (yazılım) topluluğu ile birlikte çalışmayı umduklarını da belirterek Internetin artan seçenekler ve yenilikler ile sürekli gelişimesiyle Google Chrome da yeni bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Bizde bunun Internet in daha da gelişmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.

Google Chrome nin başlıca özellikleri,
Her işlem için tek bir kutu
Yeni Sekme sayfası
Uygulama kısayolları
Dinamik sekmeler
Çökme kontrolü
Gizli mod
Güvenli tarama
Anında yer imleri
Ayarları alma
Daha kolay indirmeler

Bu kadar anlatmak yeter. En iyisi bir de siz kendiniz Google Chrome'u test edin. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. http://www.google.com/chrome/eula.html?hl=tr

 
Toplam blog
: 19
: 1463
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

80'li yılların sonunda, IBM’ in ve Dansk Data Elektronik'in (Danimarka)PC/ Mainframe/Unix, HW/SW ..