Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '06

 
Kategori
Heykel / Seramik
 

Sanata saygısızlık

Sanata saygısızlık
 

2005 baharında Büyükçekmece sahilinde dolaşıyorduk. O sahilde yürümeyi severim. Bir tarafında deniz, diğer tarafında iki yöne yürüyen insanlar, sıra sıra tezgahlarda herşey satılır. Büyükçekmece Belediyesi I. Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenlemiş ve sahil boyunca mermer heykelleri sergilemiş. O heykelleri uzaktan gördüğümde, hala sanata değer verenler olduğunu düşündüğüm için kendi adıma, sanatseverler adına ülkemiz adına çok sevinmiştim.

Heykellere yaklaştığımda sanata karşı olabilecek en büyük saygısızlığın yapıldığını gördüm. Tüm heykellerin üzerine boyalarla yazılar yazılmıştı. Kimi heykellerin üzerinde güç gösterisi yapıldığının izleri vardı.

O heykelleri yapmayı asla beceremeyecek, kendilerinden sonrakilere sanat adına hiçbir şey bırakamayacak bir takım insanlar kendi, sevgililerinin adlarını, tuttukları takımları heykellerin üzerine yazıp gelecek kuşaklara bir iz bırakmak istemiş olmalılar. Yetkililer sanat için birşeyler yaparken, bunu güzellikler için fırsat olarak değerlendirmesi gerekenler onları yoketmeye çalışmışlar. Onların sayısının çok az olduğu umudu biraz içime su serpiyor.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..