Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Sertifikalı bir hacker olmak ister misiniz?

Sertifikalı bir hacker olmak ister misiniz?
 

-Oldu mu senin yaptığın şimdi, ne güzel teknoloji yazıları yazıp duruyordun; biz de sana tam güvenmeye başlamıştık..!!!

demediğizi biliyorum. Artık üç aşağı beş yukarı benim tarzımın buna müsait olmadığını anlamışsınızdır:) Şaka bir yana toplumlarda artan bilgisayar kullanımı ve verilerin sanal ortamda saklanması giderek bir konuyu çok önemli noktaya taşıdı. O da "GÜVENLİK" . Güvenlik kelimesi sözkonusu olduğunda da bu kavramın tam karşısına bu olguyu tehlikeye düşüren saldırgan amaçlı bilgisayar programcıları diğer adıyla Hacker' lar bulunuyor.

Bu kişilerin amaçları tam olarak bilinmez. Kimi zevk için saldırır; kimi çalmak için. İşin o tarafı pek net olmamakla beraber net olan birşey var, o da bu kişilere karşı tedbirli olmak. En iyi tedbir şekli de bu kişilerin saldırma şekillerini ve kullandığı yolları bilip, bunlara göre karşı tedbirler geliştirmek. Çok basit bir ifadeyle bir ağ ortamında ağın tüm işlerini yürüten kişinin kullanıcı hesabı Administrator olarak oluşturulmuşsa bu tür casus programlar önce bu kişiye yönelecektir. Yani basit anlamda yönetici pozisyonundaki bir kişinin hesabını Ahmet, Mehmet diye açıp ona sistem yöneticisi(admin) hakkı vermesi bile küçük bir korunma şekli olabilir. Bunun gibi pekçok karşı korunma mekanizmaları geliştirilebilir. Düşmanını yenmek istiyorsan onu en az onun kadar tanıman gerekir.

Chip dergisi bu gerçekten hareketle olacak ki bu amaçla bir seminer düzenliyor. Seminerin amacı hacker' ların kullandığı metodlar ve onlardan korunma yolları anlamında bilgisayar kullanıcılarını bilinçlendirmek. Seminerler ilgili bilgilere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Şahsen ben orada olacağım.

http://www.chip.com.tr/workshop/

Görüşmek üzere...

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..