Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Davos'ta Türk depremi!

Davos'ta Türk depremi!
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'taki , Dünya Ekonomik Forumu toplantısı kapsamındaki ''Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli'' oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Perez ile tartışarak paneli terk etti. Erdoğan, "Ben, 'Filistin'e tankların üstünde girmeyi seviyorum' diyen İsrail başbakanları gördüm' ifadelerini kaydetti. "Zulme alkış tutanları da kınıyorum" diyen Erdoğan, Tevrat'ın 6. maddesinde "öldürmeyeceksin" dendiğini anlatırken, oturum başkanı kendisine müdahale etti.Durumu protesto eden Başbakan Erdoğan, "Benim için Davos bitmiştir, bundan sonra da Davos'a gelmem" diyerek salondan ayrıldı. Başbakan Erdoğan, oturumu terk etmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısından ayrılırken, BBC muhabirinin sorusu üzerine, ''Peres, bir kabile reisiyle konuşmuyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na nasıl hitap edilmesi gerektiğini öğrenmesi lazım'' dedi.

Şimdi bütün dünya Başbakan Erdoğan’ı konuşuyor.Ajanslar olayı acil koduyla geçti.Başbakanın göstermiş olduğu tepki bana Lozan’da İsmet Paşa’nın verdiği tepkiyi hatırlattı.Başbakanın uluslararası arenada göstermiş olduğu tavır Türk milletinin yapısında olan insani, içten gelen, İsrail’in tek taraflı savunmalarına karşı koyulmuş yerinde bir tavırdır.Başbakan Erdoğan bu tavrıyla dünyaya Türkiye olmadan barış ortamının sağlanamayacağını Türkiyesiz bir Ortadoğu hareketinin düşünülmemesi gerektiğini hatırlatmıştır.Erdoğan belki diplomatik bir yol seçmedi ama İsrail’in Gazze’de seçtiği yolu düşünürsek Dünyanın özellikle Müslüman ülkelerin vermesi gereken tepkiyi Başbakanımız verdi. Başbakan Türkiye’nin İsrail ile iyi münasebetleri olduğunu düşünerek yaşananlara tahammül edebilir miydi dersiniz?O zaman yarın sabah ki manşetleri gözümde canlandırabiliyorum başlıklar şu şekilde olurdu:”Türkiye İsrail’den fırça yedi” “Davos’ta Türk sessizliği” "İsrail konuştu Dünya dinledi.". Türkiye’nin haysiyeti , milli gururu ezilmiş olurdu.Başbakan’ın olayların hemen ardından düzenlediği basın toplantısında görüşünü aynen dile getirmesi kararlı dik duruşumuzu sergilemiş ;kızgınlığının moderatöre olduğunu söylemesi de olayları yumuşatıcı etki yaratmıştır.Basın toplantısının akabinde Peres Erdoğan’dan özür dilemiştir.Peres 83yaşında eski toprak politikacılardan çok tecrübeli bir isimdir.Akıllıca davranmıştır çünkü İsrail Ortadoğu'da hiçbir zaman Türkiye gibi bir gücü karşısına almak istemez.
Türk milletinin uzun zamandır bu şekilde kararlı bir duruşa, dengeli tavırlara ihtiyacı vardı.Dünyada çok uzun zamandır süren bir sessizliği Tayyip Erdoğan bozdu.Şu saatlerde Atatürk Hava Limanında Türk milleti ve AK Partililer ellerinde “Davos Fatihi” yazılı pankartlarla Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyor.AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu partililerin cebine şu mesajı gönderdi:

DÜNYANIN YENİ LİDERİ HOŞGELDİN!

Bu gece 01.30'da dünyanın yeni liderini karşılıyoruz.

Aziz Babuşçu
İl Başkanı

Belki dünyanın yeni lideri abartılmış bir lakap olabilir.Ama Dünyaya Türkiye’nin ağırlığını hissettirdiği ve yüz yıla yakın zamandır uyuyan bir devi , Türk ve Müslüman alemini, uyandırmak için dürttüğü kesindir.Uzun zamandır uluslararası sahnede AB ve ABD’nin oyunlarını izliyoruz.Zulümü alkışlayanlardan olmadığımızı ve istedikleri sahnede istedikleri oyunu oynayabileceklerini sananlar bugün bir kere daha yanıldıklarını anlamışlardır diye umuyorum.Unutulmamalı ki as sanatçılar sahneye en son çıkar.Tayyip Erdoğan’ı tavrından dolayı kutluyorum.Ey Türk Titre Ve Kendine Dön sözünün yerinin tam burası olduğunu düşünüyorum ve soruyorum "Siz olsanız ne yapardınız?"

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..