Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Astroloji
 

15 Şubat -21 Şubat 2009 haftalık astroloji değerlendirmesi

15 Şubat -21 Şubat 2009 haftalık astroloji değerlendirmesi
 

Bu hafta ‘Haftalık Astroloji Değerlendirmesi’ni yazarken, burada paylaştığım bilgilerin neye odaklı olduğunu ve neleri dikkate aldığımı anlatma ihtiyacını hissettim.

Enerjisel anlamda her günün, her haftanın, her ayın ve her yılın bize sunduğu imkânlar, fırsatlar var. Kimi dönemlerde bazı şeyleri gerçekleştirmek daha kolay, kimi zamanlar ise daha zor.

Yağmurlu bir günde bahçeniz kendi kendine sulanır, ama sıcak bir Temmuz gününde bahçeyi sulamak daha zordur. Her iki şartta da yapılması gereken görev aynıdır, ve yapmak gerekmektedir. Ama aylardan Şubat mı Temmuz mu olduğunu bilirsek ihtiyacımız olan su miktarını ve sulamayı nasıl yapmamızın daha uygun olacağına karar verebiliriz. Astroloji ve ilgili metotlar bizi bekleyen gün, hafta ve ay hakkında buna benzer bilgiler verebiliyor.

Veya kışın mandalina yetiştirmek mümkün iken, karpuz için yaz aylarını, nar için sonbaharı beklemek gerekecektir. Tabi salatalık yemek için yaz aylarını beklemek istemiyorsanız, bir sera da bunu yapmak mümkün. Ancak yapabilmek için de kış mevsiminde olduğumuzun ve salatalık istiyorsak ekstra emek gerektireceğini bilmek gerekiyor. Veya yazın salatalık ve domates yetiştirmenin çok daha kolay olacağını. Astroloji’ye de bence bu gözle bakmak lazım. Sunduğu bilgilere de bu gözle bakmak lazım.

Ben kendi bilgileri değerlendirme tarzımda - bizi bekleyen şartlardan en olumlu şekilde faydalanmak için o hafta neler yapmak iyi ve etkili olur – buna bakıyorum. Neleri yapmak o hafta bizim için daha verimli olabilir buna bakıyorum. Ayrıca o hafta içinde yapmanın veya dikkate almanın bizi koruyabileceğini düşündüğüm noktaları yazıyorum.

Doğduğumuz günlerin, tarihlerin bizlerin üzerinde bir enerji damgası var. O yüzden aynı günde farklı günlerde doğmuş insanların karşılaşacağı şartlar çok farklı olabilir. Tabi yaşamda bizi etkileyen çok fazla ve farklı etmen var. Bunu inkâr etmiyorum. Ancak yaşayacağımız günlerin enerjisini bilmek ve bu enerjinin kolaylaştırdığı, yolunu açtığı şeyleri yapmak bizim yaşam yolumuzu da açabilir.

Ben değerlendirmelerimde gelecek ile kesin tahminlerde bulunmam. Bugünden belirli bir zaman dilimine baktığımızda kuvvetle muhtemel olan şeyleri bilebilme ihtimalimiz var. Ancak bizim kendimiz veya bir başkası için kuvvetle muhtemel şeyleri kesinmiş gibi damgalama hakkımız var mı? Yaşanmamış bir yarının tadını, gizemini ve ihtimallerini almaya hakkımız var mı?

Benim astroloji değerlendirmelerimin hedefi - ortaya çıkan görüntüyü ve bilgiyi faydalı olarak kullanılabilecek bir araç haline sokmak. Kimi dönemlerde kimi burçlar için benzer öneriler olabilir. O dönemde enerjiler benzer fırsatlar, şartlar veya sorular ortaya koyuyor olabilir.

Bizlerin istedikten, gerekli azmi gösterdikten sonra her şeyi her zaman yapma şansımız ve gücümüz var. Tercih edersek astroloji aracını da yarını öğrenmek değil, yarına giderken kişisel yolculuğumuzda biraz daha kuvvetli, biraz daha farkında ve hazırlıklı olmak için kullanabiliriz. Astroloji bunu yapmak için tabi ki tek metot değil, araçlardan kullanılabilecek bir tanesi.

Haydi, bizi 15.Şubat.2009 Pazar gününden 21.Şubat.2009 Cumartesi gününe kadar taşıyacak olan haftaya bakalım:

Koç Burcu (21 Mart -20 Nisan):

Bu hafta elinizde yapmanız gereken işleri ustalık ile başarabileceğiniz bir hafta. Merkezinizde kalmanız önemli. Eğer kendi merkezinizde kalırsanız, yaşadıklarınızda ustalık ile başarıya ulaştırabilirsiniz. Kendi enerjinize güvenin. Bu hafta su ve ateş elementlerinin sizin için bir araya geldiği bir hafta. Bu dönemde farklılıkları ve anlaşmazlık gibi görünen unsurları bir araya getirebilme şansınız var; bunun için uğraştığınız konu her ne ise, öncelikle bu konuya ait farklılıklar olduğunu, farklı görüş veya inanışlar olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Hangi görevler veya durumlar sizi zorluyor – buna bakın. Zor bir durumda kaldığınızda karnınıza kadar inecek derin nefesler alın. Kendinizi zorlamayın; rahat hissedene kadar rahat ve derin nefesler alın. Bu sizi doğru kararlar vermeniz için merkezinize getirecektir.

Boğa Burcu (21 Nisan-21 Mayıs):

Gerçekten kuvvetli olduğunuz yönlerinizin ortaya çıkabileceği bir dönem. Kendi potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza destek verebilecek grup çalışmaları veya gruplar ile olmak faydalı olur. Kendi gücünüzden biraz korkuyor musunuz? Ve yaşamınızın hangi alanlarında bu korku ortaya çıkıyor? Bu hafta akşamları yatmadan önce başucunuzda kâğıt ve kalem bulundurun. Sabahları uyanır uyanmaz hatırladığınız rüyalarınızı yazın; rüyalarınıza bu hafta biraz daha dikkat edin.

İkizler Burcu (22 Mayıs-21 Haziran):

Bu hafta bazı sınırlar koymanın, ve istemediğiniz şeylere “hayır” demenin gerekli ve yerinde olabileceği bir zaman. Sizi önemsemeyen insanlara kıymet verme, sevgi verme alışkanlıklarını bırakmanız gerekiyor. Kendinize kıymet verme zamanı. Sevilmekten korkuyor musunuz? “Hayır” demenin size kazandırabilecekleri neler?

Yengeç Burcu (22 Haziran-23 Temmuz):

Kıskançlıkları aşarak duygusal olarak özgürleşmenize imkân veren bir hafta. Olayları olmasını istediğiniz gibi değil olduğu gibi görme cesaretini gösterin. Bunun vereceği özgürlük ile duygusal olarak kendinize daha çok sahip çıkabilirsiniz. Hayatınızdaki Balık, Yengeç ve Akrep burcu insanları ile olan ve Balık burcuna denk gelen günlerde kıskançlık ve sevdiklerinizi fazla sahiplenme hislerini bırakmanız sizi özgürleştirecek. Size gerçek görünen bırakılma ve terk edilme korkuları özünüze ait olmayan ve sizi arzuladığınız sevgiden uzak tutan korkular.

Aslan Burcu (24 Temmuz-23 Ağustos):

Bu hafta günlük yaşamda nelerin sizin dengenizi – duygusal, zihinsel ve ruhsal dengenizi – bozduğuna dikkat edin. Uyum, huzur ve denge içinde olmaya gayret göstermeniz gereken bir haftadasınız. Bu haftadan başlayarak önümüzdeki sekiz hafta boyunca yaşamınızın sağlık, mali ve hukuki alanlarında ilgilenmenizi bekleyen konuları sakin, huzurlu ve olumlu olarak çözmek, düzene sokmak, dengeye getirmek için çalışmanızın size büyük faydaları olacak. Aynı zamanda hayatınızda örnek alabileceğiniz bir Terazi burcu insanı var mı? Hayatınızdaki Terazi insanları ile var olan sorumları çözümlemek için de doğru bir zamandasınız. Ve her şeyi denge, huzur, adalet kavramlarının süzgecinden geçirerek yapmak yolunuzu açacak.

Başak Burcu (24 Ağustos – 23 Eylül):

Duygularınız bazen sizi tutsak ediyor. Çevrenizdekiler muhtemelen bilmeyerek kendinize bağlamak için manipüle ediyor olabilirsiniz, ve araç olarak da duygularınızı kullanıyorsunuz. Ancak bu sizi mutlu edebilecek bir yol değil. Bu hafta sevdiğiniz insanlar ile olan ilişkilerinizde kendinize güvendiğinizde her şeyi çok daha net görebileceksiniz. Dans etmek belki kendi etrafınızda ördüğünüz belki katı olmayan ama sizi bağlayan duygusal örümcek ağlarının temizlemenize yardım edebilir. Duygularınızı, arzularınızı ve endişelerinizi gerçekçi olarak ifade etmeniz daha güvenli bir sevgiyi yaşamanıza imkân verecek. Gerçek duygularınız neler?

Terazi Burcu (24 Eylül-22 Ekim):

Kendinizi tanımaktan ve tüm yönleriniz ile görmekten çekinmeyin. Başarınızın anahtarı burada yatıyor. Potansiyeliniz keşfedilmeyi bekliyor. Kendinize koyduğunuz sınırlar ile tüm kapasitenizi kullanmanıza engel oluyorsunuz. Oysa tüm yönleriniz ile, tüm yetenek ve becerileriniz ile arzuladıklarınıza ulaşmanız çok daha kolay olacak. Bazen bu bazı eski yaralarımıza, eski sıkıntılarımıza tekrar bakmamızı gerektirebilir. Bazen kimi konuları çözmeden sadece üzerlerini örter ve geçeriz. Ancak sizi bekleyen ve arzuladığınız potansiyele ulaşmak için geride ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, veya ne kadar büyük, üstü örtülü ama iyileşmemiş yaralar ile ilerleyemezsiniz. Bunları aşacak gücünüz var, ve ilerlemek için doğru zamandasınız. Hayatınızdaki Yay burcu insanları ile olan konularınızı bu hafta ele almayı düşünebilirsiniz.

Akrep Burcu (23 Ekim-22 Kasım):

Sizi kötü gösteren, haksız yere itham eden insanlar karşınıza çıkabilir. Bu olaylara ve insanlara mizah ile yaklaşın. Ciddi almayın, gerekirse tedbirlerinizi alın, ama olayları ciddiye almayın, keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin. Yaşamın size getirdiklerini kabul edin. Olayları fazla ciddiye alarak kendinizi üzmeyin, moralinizi bozmayın. Fazla ciddiyet ile dengenizi bozmayın. Bu hafta hayatınızdaki Oğlak burcu insanları ile olan ilişkilerinizin içine neşe ve mizah katmayı ihmal etmeyin. Çözümler beklenmedik yerlerden gelebilir.

Yay Burcu (23 Kasım-22 Aralık):

Önünüzdeki engelleri kaldırdığınızda muazzam bir enerjinin ortaya çıkacağı bir haftadasınız. Bu enerji akacağı bir yön, bir hedef istiyor. Ancak, öncelikle sizi durduran bloklara bakmanız gerekiyor. Ve sonraki adım başarıya ulaşmanıza imkân verecek olan bu haftanın kuvvetli enerjisini nereye yönlendireceğinize karar vermek. Kendinize sorular sormanız gereken bir hafta: Sizi çeken şeyler neler? Size keyif veren şeyler neler? Rüyalarınızı gerçekleştirmeniz için nasıl bir düzene ihtiyacınız olur?

Oğlak Burcu (23 Aralık-20 Ocak):

Büyük bir değişim geçirdiniz veya geçirmektesiniz, ve belki bunun sonucunda kendinizi artık çok daha iyi tanıyorsunuz. Yaşayarak öğrendiklerinizi hayatınızda daha fazla kullanma ve bunu ihtiyacı olabilecek veya örnek olabileceğiniz insanlar ile paylaşma zamanı gelmiş olabilir. Kendi yaşam bilginizi nasıl paylaşabilirsiniz? Ayrıca yaşamınızdaki Aslan, Yay ve Koç burcunda olan kişilerden yaşı sizin kadar veya sizden daha yaşlı olanlarına baktığınızda, size gerçekten kim olduğunuza dair neleri yansıtıyorlar?

Kova Burcu (21 Ocak – 18 Şubat):

Yeni yönler keşfediyorsunuz. Kova burcunda olanlarında bu hafta merkezlerinde kalmaları önemli. Hayatınızda farklı rüzgârlar esebilir, değişimler ve değişiklikler olabilir; ancak kendi merkezinizde, kendi inandığınız düşüncelerinizde ve arzularınızda kalabilme gücüne sahipsiniz. Birbiri ile zıt görünen özelliklerimiz olabilir, ancak bu özelliklerin birleşimi gücümüzü oluşturur. Bu hafta görmeye açık olmak, kabul etmeye açık olmak, bize kuvvet verecek olan bileşimi oluşturmamıza yardım edebilir. İhtiyacınız olan dışardan bir güç değil; yüreğinizden gelen, ruhunuzdan gelenlere sadık kalın. Sağa sola savrulduğunuzu hissediyorsanız, zihninizi merkezlemek için ayağa kalkın, iki ayağınızın üzerinde dengede dik olarak dururken, merkezinizi başınızdan yere doğru inen bir hat üzerinde ve gövdenizin ortasında hissedin. Bir şeyleri yapmadan önce zihninizde yaptığınızı ve başardığınızı hayal edin.

Balık Burcu (19 Şubat-20 Mart):

İçinizdeki yaşam gücü kuvveti bir ateş gibi. Bir anlamda ruhsal yolunuza ve gerçekten kim olduğunuza dair bir uyanış yaşıyorsunuz. Önümüzdeki bir yıl boyunca harekete geçecek bir dönemin başındasınız. Bir uyanış yılının başlangıcı. Kendi doğanızı bastırmanız, yok saymanız artık kabul edebileceğiniz şeyler değil. Hayatınızdaki Yay, Aslan ve Koç burcu insanları ile olan ilişkilerinizde kendiniz olmaktan vazgeçmeyin. Eğer kabul eder ve açık olursanız enerji dolu geçireceğiniz bir yılın ilk tohumlarını bu hafta atıyorsunuz. Gücünüzü ve enerjinizi açıklık ile kullanmaktan çekinmeyin. Size yön verecek olan soru bu enerjiyi nasıl ve nerede kullanabileceğiniz, ve kullanmayı istediğiniz.

<ı>Sağlık, neşe ve bereket dolu bir hafta diliyorum.

<ı>Z.

 
Toplam blog
: 132
: 1125
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nde Cornell Üniv..