Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Blog
 

Blog Yazarları Derneği

Blog Yazarları Derneği
 

Bu resim fotomontaj olup, 29 Mart 2009 toplantısına katılanları göstermektedir.


Blog Yazarları Derneği kurulmak üzere. 29 Mart 2009'da İzmir'de hem Alev Meisel Hanım'a "İzmir'inize Hoşgeldiniz!" dedik hem de mini sohbet toplantımıza katılan 11 kişi, dernekle ilgili düşüncelerimizi belirttik.

* Arkadaşlar benden, derneğin amacı ve ne şekilde çalışacağı konusunda konuşma yapmamı istediler. Uzun uzun anlattım. Burada da ana hatlarından bahsedeceğim. Yorum yaparak soru soran, önerilerde bulunan arkadaşlarımızın hepsine teker teker cevap vereceğim.

* Beni çok mutlu eden konu şu oldu; toplantıdaki 11 kişinin hiçbiri dernek düşüncesine itiraz etmedi. Alev Meisel ve eşi Robert Meisel, izmirlim97 (Osman Bey), emekli öğretmen (Necip bey), zirve (Özden Hanım), Nilüfer Veldet, Aynur Ağır, Ahmet Üstündağ, Gülgün Karaoğlu veeee... Pınar Zora! Herkes hemfikir. Tabii herkesin dernekte faal olarak çalışma imkânı da yok, böyle bir talebimiz de. Emekli öğretmen (Necip) bey vakti olduğunu, faal olarak görev alacağını belirtti. Bu arada toplantımıza şehir dışında olduğu için yetişemeyen İlyas Bayram da desteğini bir gün önceki ziyaretinde belirtti.

* Derneklerin kâr amacı gütmeden, üyelerinin yararına çalışan sosyal amaçlı kuruluşlar olduğunu herkes biliyordur. Sivil toplum örgütlerinin bir ülkenin demokratik varlığında ne derece önemli rol oynadıkları da hepimizin malumudur.

* "Blog Yazarları Derneği" de üyeleri için faydalı çalışmalar yapacak, dolayısıyla da cemiyetimize sosyal alanda varlığını hissettirecek.

* Şu anda ülkemizde "Blog" kelimesinin anlamını bilmeyen çok sayıda insan var. Diğer taraftan blog yazarlarının yazıları da medya dünyası başta olmak üzere, birçok internet kullanıcısı tarafından okunmaktadır.

* Blog yazarı kavramını en iyi şekilde ortaya çıkaran ve binlerce üyenin yazılarının birçok kesim tarafından okunmasına sebep olan kuruluş da benim görüşüme göre Milliyet Gazetesi'dir.

* Bizler birbirimizi Milliyet Gazetesi sayesinde sanal olarak tanıdık, birçok blog toplantısında bir araya gelerek gerçek hayatta da tanışma imkânları elde ettik. Başta ben olmak üzere, birçoğumuz güzel dostluklar kurduk. Böyle dostlukların kurulmasına katkıda bulunacağız.

* Derneğimiz tüm üyelerine, Blog yazarlığı konusunda her türlü desteği verecektir. AB fonlarından istifade etmek için Proje hazırlayıp, seçtiğimiz üyelerimizin kitap basımlarını ve bu kitapların dağıtımını organize edeceğiz. Yazarımız hiçbir ücret ödemeden hem kitabını bastıracak hem de satıştan para kazanacak.

* Kitabının basılmasını isteyen ve derneğimizin de uygun gördüğü yazarlarımıza iş adamları ve büyük firmalardan destek sağlayarak, ücretsiz basımı temin edeceğiz. Bu destek kitabın içine konulacak birkaç sayfalık reklam ile elde edilecek.

* Güzel bir web sitesi kurarak, blog yazarlarımızın her türlü problem ve isteklerini forumlarda dile getirmelerini, birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayacağız. Milliyet Gazetesi Blog Sitesi'nde kullanmak üzere resim galerisi hazırlayacağız.

* Derneğimiz hiçbir şekilde Milliyet Gazetesi'ne ters düşecek faaliyetlerde bulunmayacaktır. Çalışmalarımızı, gazetemiz Milliyet yöneticileriyle samimi dostluklar içinde yürüteceğiz.

* Web sitemizde blog yayınlanmasına müsaade etmeyeceğiz. Sadece blog yazarlarına resim malzemeleri sunacağız. Bu arada üyelerimizin bilgi alışverişinde bulunmaları için forumlar açılmasını sağlayacağız.

* Milliyet Gazetesi'ne olan önerilerimiz ve onlardan isteklerimiz ya dernek yönetim kurulu kanalıyla yürütülecek, ya da Milliyet Gazetesi'nde şimdiye kadar olduğu şekilde devam edecek. Kısacası Milliyet yöneticilerinin bizi düşman olarak görmemelerini sağlayacağız.

* Derneğimize alacağımız bağışlarla, belediye ve benzeri kuruluşların destekleriyle, kitaplardan, dergilerden elde edeceğimiz gelirlerle; güzel toplantılar, kurslar ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, gerektiğinde kısa vadeli maddi yardıma ihtiyacı olan üyelerimize katkıda bulunacağız.

* Üyelerimizin, medya âleminde tanınmaları için tüm medya kuruluşlarına derneğimizi, web sitemizi tanıtacağız. Güzel yazılar yazan üyelerimizi medya patronlarına tavsiye edeceğiz, köşe yazıları yazmalarını ve karşılığında kazanç temin etmelerini sağlayacağız.

* Üyelerimizin blog yazılarını arşivleyip, hukukî problemler oluştuğunda belge olarak kullanmalarına yardımcı olacağız.

* Blog yazarları üyelerimize ucuz ve kaliteli bilgisayar temininde yardımcı olacağız.

* Geçici olarak da olsa "azbuz.com"da bir site hazırlığı içindeyim. Burada dernek tüzüğünü okuyabilirsiniz.

http://blogyazarlaridernegi.azbuz.com/index.jsp

* Derneğin kuruluşu 12 Nisan 2009'daki MB YAZARLARI IV. İZMİR SOHBET TOPLANTISI'nda son şeklini alacak, birçok değerli arkadaşımızın da öneri ve istekleri doğrultusunda tüzük son şeklini alacaktır.

* 12 Nisan 2009'da en az 7 kurucu üyenin imzaları alınıp ertesi gün dernekler masasına müracaat edilecektir. Aynı gün derneğin birkaç logosunu da katılımcı arkadaşların beğenisine sunarak, logomuzu tespit edeceğiz.

* Derneğimize ilk etapta ve var olduğu müddetçe sadece Milliyet Blog Yazarlarını üye olarak kabul edeceğiz.

* Derneğe üye olma şartları aranacaktır. İsteyenin derneğe üye olması mümkün olmayacak, birtakım kriterler aranacaktır.

* Mesela başlangıçta dernek düşüncesine karşı çıkan, bu doğrultuda düşünceler belirten, ağır eleştirilerde bulunan arkadaşlarn düşüncelerine saygı göstereceğiz ama onlar bu düşüncelerini değiştirdiklerinde de onları derneğe üye olarak kabul etmeyeceğiz.

* Üyelik aidatı aylık 5.- TL olup, üyelik anında 60- TL olarak ödenmesi gerekmektedir.

* Dernek kanunî olarak kurulmadan önce, banka hesabı açmak ve makbuz vermek mümkün değildir. Ama kuruluş aşamasındaki masrafların karşılanması gerekir. Şu anda benim İzmir'deki ofis, dernek lokali olarak kullanılacak, en kısa zamanda üyelerimize daha iyi hizmet verebileceğimiz güzel bir yer temin edeceğiz. Bu konuda belediye yardımı talep edeceğiz. Ama öncelikle derneğin kurulması gerekir.

* Kuruluş aşamasında üyelik aidatı ödeyip, işimizi kolaylaştıran arkadaşlar, kurucu üyeler olacaklar ve ilk fırsatta dernek olanaklarından bu üyeler istifade edeceklerdir.

* Para ödeyebileceğiniz banka hesap numarasını blogda yazmamız dernek henüz kuruluş aşamasında olduğu için kanunlara aykırıymış. Lütfen bana mail göndererek hesap numarasını isteyiniz.

mustafamumcu@hotmail.com

* Derneğin Banka hesabı açılır açılmaz, paramız oraya yatırılacak ve şimdiden bana güvenen ve ödeme yapan üyelerimize derneğin damgalı makbuzu gönderilecektir.

* Şu anda acil ödemeler olduğundan, güveni olan arkadaşlar lütfen ödeme yapsınlar. Bu büro Şükrü Bey'in, elektrik parası, kira vs, başımın etini yemesin.

* Büromun tüm malzemelerini ben şimdilik dernek için kullanacağım ve hiçbir ücret talep etmeyeceğim. (Bilgisayar, yazıcı, telefon, masa ve koltuk, raflar vs.) Dostların acil yardımı gerekmektedir.

* Dernek üyelerinin hepsine çok kaliteli kimlik kartları verilecektir. İlk etapta ofset baskılı kimlik kartları verilecek ama daha sonra bunlar akıllı kartlarla değiştirilecektir.

* Dernek lokali olacak, üyeler yiyecek, içecek parası ödemeyeceklerdir.

* Dernek gelirleri sadece aidatlardan oluşmayacaktır. Bunu bir defa daha belirtmek isterim.

* Gerektiğinde, diğer şehirlerde de derneğimizin şubeleri açılacaktır.

Şimdilik bu kadar. Yapıcı eleştiri, öneri ve istekle birlikte, düşüncelerinizi belirten yorumlarınızı bekliyorum.

Hepinize saygı ve sevgiler.

Mustafa Mumcu, 30. 04. 2009 / 22:00
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..