Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
İlişkiler
 

(MB) Aile olmak!

(MB) Aile olmak!
 

Bu sabah mutfaktan gelen seslere uyandım. Şöyle birkaç saniye durduktan sonra salona geçip küçük oğlum gökmenin yanına geldim. Oğlum o çocuksu masumiyeti ile ne kadar da mutlu ve huzurlu uyuyordu.

O güzel yanağına kocaman bir öpücük kondurdum, sonra bir daha, sonra bir daha, insanın bırakası gelmiyor! 10 yaşında kocaman adam oldu ama halen benim gözümde o bir bebek.

Oğlum gözünün birini açtı ve gerilerek bana baktı...sonra boynuma sarılıp yanaklarımı öptü, o beni, ben onu defalarca birbirimizi öptük. Bu öpücük seslerine sevgili eşim geldi. Bu kez birlikte oğlumuzun yanaklarına gömüldük. Oğlum ne yapacağını şaşırdı! :)) Bizim birlikte (dört kişi) birbirimize sarılıp kendi uydurduğumuz (doğaçlama) Biz bir aileyiz... Çok mutluyuz... Birbirimizi çok severiz... Gibi çocukça şarkılar türetip el ele, evin orta yerinde bir daire yaparak, “yağ satarım bal satarım” oyununa benzer oyunları daha düne kadar çok oynadık!

Zaman geçtikçe artık o oyunlardan uzaklaşır olduk...

Fakat bu kez birlikte balığa, pikniğe gidiyoruz, özellikle denize taş sektirmeye gidiyoruz, Sinemaya gidiyoruz, çarşıya pazara her neyse kitap almaya alışverişe, lunaparka gidiyoruz. İşlerimiz iyi olursa daha uzak yerlere eş dost ziyaretlerine ve oradaki güzellikleri yaşamaya gidiyoruz.

Birçok yerde, akrabalarımızdan fazla dostlarımız, arkadaşlarımız var. Tıpkı bizim onları özlediğimiz gibi, bizi özleyen, bizi, biz olduğumuz için seven! Hayattan çokta fazla bir beklentimiz olmadı açıkçası, bizim için önemli olan sadece bizim mutlu olmamızdı, gerisi teferruat

Aile olabilmenin temelinde ise sevgi vardır aşk vardır ve onun getirisinde ise sahip olunan çocuklar vardır, ısım, akraba ve aile dostları ile birlikte yoğrulmuş iyi ve kötü günde yani hastalıkta ve sağlıkta birlik beraberlik içinde olmak vardır.

Aileden biri sayılabilmek için yıllardan beri süre gelen, toplumumuzun örf ve adetlerine uymak, oturmasını kalkmasını, ağızdan çıkan bir kelimenin nereye gittiğini biliyor olmak, sevgi de saygı da kusur etmemek, büyüğü küçüğü tanıyor olmak, başkalarının değerlerine saygı göstermek, en başta gelen kurallardır.

Ceza evlerinde milletin canına malına göz diken binlerce suçlu yatmaktadır. (İstisnalar elbette var!) Bunlar yakalananlar! Ya yakalanmayanlar! Benim arabamı çalanlar, sizin evinizi soyanlar, parklarda genç kızlara saldıran sapıklar, yollardaki trafik canavarları, okul önlerinde uyuşturucu satanlar var. İhtiyar insanları emekli maaşı yüzünden acımasızca katleden katiller, onun bunun namusuna göz diken şerefsizler, kelimeleri lastikleyerek tacizde bulunanlar, yaşına başına bakmadan Üzenler...

Telefonla taciz eden sapıklar, telefonla tehdit eden mafya kılıklı ciğeri beş para yapmaz asalaklar, daha neler neler, saymakla bitmez!

Bunlar halen sokaklarda aramızda... Şimdi birçok sitede olduğu gibi burada da (üç adımda) kolayca üye olunan MB ta, herkesi aileden görmek ve biz bir aileyiz demek çok affedersiniz ama saflığın daniskasıdır. Yukarıda saydığım karakterlerden bir kişi dahi olsa aramızda olma ihtimali vardır.

MB sahibi Hükümetin yönetimini beğenmeyebilir ama yukarıdaki saydığım karakterdeki insanlardan olma ihtimali olan birisine veya birilerine Sırf Hükümet aleyhine, Sayın Başbakan aleyhine yazılar yazıyor diye MB sahiplerinin, kendilerini sahipleneceğini ve burada her türlü imtiyazı elde edeceklerini sanmaları bence büyük bir yanılgıdır:((

(Not: Hükümeti veya herangi bir partiyi eleştirenlere sözüm yok. Eleştiriyi elbette yapacağız sakın ha yanlış anlaşılmasın! Benim kastettiklerim eleştiri yapıyorum diye kişisel görüşleri ve alaycı tavırları ile ortalığı kadınlar hamamına çevirenleredir. Ayrıca kendisini gizleyip karşı partiye oy verenleri rencide edici tutum ve davranış sergileyenleredir)

Ben olsam sizin yerinize kimseye kolay kolay güvenmezdim hiç düşünmeden canım cicim dediğiniz insanlar, gün gelir başınıza bela oluverirler, benden söylemesi. Onların menfaatlerine karşı çıkmayı deneyin! İkinci yüzlerini hemen görürsünüz...

Zaman zaman sevgisizliği, saygısızlığı kendine şiar edinmiş insanlarla aynı havayı solumak veya bir konuyu tartışıyor olmak çok acı veriyor insana!

Ben nasıl kendi ailemi dış dünyanın bütün rezilliklerinden ve kötülüklerinden uzak tutmak için çaba gösteriyorsam başka insanların aile bütünlüğüne o denli saygı gösteririm.

Keşke siyasetin kirli yüzünü, futbol fanatizmini ve pornografik düşüncelerin çirkin resimlerini MB tın dışına atıp kendimiz olabilsek o zaman insanların gerçekte ne kadar samimi olduklarını görmüş olurduk!

Benim için önemli olan etrafımızda arkadaşlarına ve toplum değerlerine sahip çıktığını gösteren insanların olmasıdır.
Benim için bir HARUN bin KARUN’A bedeldir!:))

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..