Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Mühür kimde?

Mühür kimde?
 

www.porttakal.com


Düne kadar seçim çalışmaları vardı ve nihayet bitti artık. Geride bir sürü memnuniyetsiz insan kaldı! Ekranlarda, gazetelerde, internette, kahvelerde, sokaklarda... Bunun tek sorumlusu tabi ki Başbakan! Bu gün ABD Başkanı OBAMA gelmiş ve her yerde trafik keşmekeşesi var, insanlar eziyet çekiyor! Araçları içinde mahpus kalanlar burnundan soluyor, eyvah... Bunun da tek sorumlusu tabi ki Başbakan! 

Davos’ta efelendik ya hani birileri korkmuştu.... Ya ABD bize savaş açarsa! Ya bizi dostluktan reddederse! 

Bugün ABD nin Başkanı OBAMA geldi; Davos’tan sonra ABD ile ilişkilerimizin bozulacağından korkup kızanlar bugün OBAMA geldi diye kızıyorlar eyvah! Yine suratı asık bir sürü memnuniyetsiz insan manzaraları göreceğiz desene... Yenilmiş, fakat güreşe doymayan, ekran, köşe, gazete, internet ve uydurukçu yazar pehlivanlardan! 

Delikanlı gibi çıkıp ta “Arkadaşlar ben bu seçimlerde başarısız oldum. Daha iyi hizmet vermeye talip arkadaşlarımızın önünü açmak için partimden istifa ediyorum” diyenine rastlamadık! 

Hoş diyenlerin kıvırması da çok meşhurdur bizde!  

Tabi ki bu memnuniyetsizliklerinin tek sorumlusu Sayın Başbakan...! Zaten bu seçimlerde de başarısız olan o değil mi? 

2007deki genel seçimlerde de başarısız olmuşlardı! Aynı muhalefet, aynı şeyleri o zaman da söylememiş miydi?  

CHP 2007 de DSP ile birleşerek %1 oylarını arttırarak başarılı olmamış mıydı? Bu seçimlerde de oylarını %10 arttırdıklarına göre MHP ile birlikte çok başarılı oldular, vallahi tebrik etmek lazım bu yüzden AKP dışında tüm başarılı olmuş partileri kutlarım! 

Tabi ki Kayseri’de Melikgazi’de DP nin oylarını%120 arttırdığını ve AKP ye çelme attığını söyleyen İBRAHİM PEKBAY ağabeyimizi de kutlamadan geçemeyeceğim! 

Ortalıkta bu kadar başarılı partiler varken halen “iktidar”ın başarısız olanlarda olmasına aklım basmıyor ne hikmetse! 

Yoksa bu bir taktik mi? Gerçek başarı; muhalefette kalmak'mıdır acep, kim bilir!  

Sonuç itibari ile bizde böyle başarılı muhalefet partileri varken, böyle başarısız iktidarların yönetiminden şikâyet etmek pek akıllıca gelmiyor ya bana hadi hayırlısı!

Bunun yerine, mevcut hükümeti başarılı hale getirmek için el birliği ile çalışmamız lazım.
 

Nasıl mı? Şimdiye kadar yapmadığımızı yaparak onlara küfredip, iftira ve kin kusacağımıza onları sevelim, onlara yardımcı olalım, belki başarılı olurlar da bize faydaları olur! 

Bakın her seçimden başarılı (!) olarak çıkan muhalefet partilerinin iktidar olma gibi bir çabaları yok, onlara bu başarı yetiyor, bu şekilde devam ederlerse bırakın bu dünyalığımızı, ahretimizden de olacağız vesselam! 

Sıkıldım artık bu taş plaklardan, gına geldi, ö geldi, taş atmalardan, ip atmalardan, yumruk sallamalardan, parmağını gözümüze sokar gibi ağzı köpürerek sesi kısılıncaya kadar bağıranlardan, bir şey yapamayacağını bile bile bol kepçeden dağıtanlardan bitmez tükenmez vaatlerden. 

Bu kaçıncı başarı eeey Muhalefet? Başarı buysa MÜHÜR nerde? MÜHÜR’Ü olan konuşur, olmayan sadece başarılı olduklarına önce milleti sonra kendilerini inandırmaya çalışırlar! 

Ben çocuktum siz buradaydınız, halen aynı yerdesiniz yıllardır Türkiye Cumhuriyeti insanlarına yalan söylemekten utanmıyor musunuz, sıkılmıyor musunuz? Sizden başka insan kalmadı mı bu Cumhuriyette. Bu bağrışmalar bu yırtınmalar ne için? 

Ne başarısı? Hangi başarı? Hadi gidin oradan, hadi gidin oradan... 

Hiçbir şeyden memnun olmadığınız gibi hiç kimseyi de memnun edemiyorsunuz! Sokaklarda, ekranlarda bağrışıp insanları birbirine düşüreceğinize gidin evinizde torun sevin! Gerçi sizin torunlar askerden gelmiş (gittiyse tabi!) veya üç çocuk doğurmuş olur ya, siz de kedi sevin, köpek sevin. Nasılsa bu hayvancıklar sizin ne kadar yalancı ve başarısız olduğunuzu algılayamazlar!

Biz yeni yüzler istiyoruz, yeni liderler... Akıllı ve modern, sadece biri değil hepsi dürüst olsun! Sağcıymış, solcuymuş pöh; atın bu kavramları artık çöpe, hepsi iflas etti. Şimdi doğrucu olma zamanı, hiç su katmadan, cıvıtmadan, birilerinin şakşakçısı ve piyonu olmadan bu Vatan hepimizin, kıymetini bilelim, üzmeyelim, üzülmeyelim...

Sonuçta olan bize oluyor, bize ne olduğuna gelince, kimsenin k...ç... duymuyor!
 

M.Talip Girgin 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..