Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '06

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Madde bağımlılığı

Madde bağımlılığı
 

Bağımlılık… İnsanın kendi kendisine oluşturduğu, en önemli sağlık ve sosyal problemlerinden biri olan alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımına yönelik 3. Ulusal Bağımlılık Kongresi 14 – 17 Aralık 2006 tarihlerinde The Marmara Otel’ de yapılıyor.

Alkol ve Madde Kullanımı ve diğer bağımlılıklar ile ilgili olarak ülkemizde yeterli halk eğitim çalışmaları yapılmadığı için, kongrenin sadece bu konudaki uzmanlara değil, halkımızın katılımına da açık olacağı açıklandı.

Ülkemizde bağımlılık konusunda aileler, türlü kurum ve devletimiz, birçok önlemler alıp, uğraşlar vermektedir… Bence en önemlisi, Devletin çıkaracağı yasa ve kanunlardır… Çıkarılan kanunların uygulanması ile, başta uyuşturucu olmak üzere, diğer kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkların, önüne geçilebileceğini düşünmekteyim.

Güvenlik güçlerimizin son günlerde yakaladığı uyuşturucu miktarı tonları geçmektedir. Uyuşturucuya ve diğer bağımlılık yapan maddelere karşı yapılan çalışmaların yetersiz olduğu ve daha yapılması gereken çok şeylerin olduğunu düşünmekteyim.

Kongre tertip komitesi yaptığı açıklamada “Halktan katılacak kişiler programda yer alan panel ve konuşmalara günlük kayıt ücreti ödeyerek katılabilirler. Bu nedenle bu konu ile ilgili sorunu olduğunu düşündüğünüz kişilere kişilere katılmayı önerebilirsiniz” kongreye davette bulunuyorlar…

Lütfen!

“Bir kereden bir şey olmaz, Herkes kullanıyor ” demeyiniz.
“Benim iradem güçlüdür, bu yüzden bağımlı olmam ” demeyiniz.
“İstediğim zaman bırakabilirim ” tarzı düşünceler bağımlılığa dönüşmesine yol açar…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..