Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

İngiliz kek

İngiliz kek
 

İŞTE KEKİMİZİN YAPILMIŞ HALİ BEN ÇOK SEVİYORUM


Bugün tarifini sizlerle paylaşmak istediğim bu kek iki ayrı hamurdan yapılmaktadır. Birincisi keki ikincisi üzerine sardığımız sarma pandispanya. Fakat yapması baya zahmetlidir. Çok uğraştırıcıdır.


KEK MALZEMESİ

13 yumurta

600 gr un

450 gr pudra şekeri

375 gr margarin

30 gr kabartma tozu

25 gr kakao


KEKİN YAPILIŞI

13 yumurtanın sarısı bir kaba beyazı başka bir kaba ayrılır beyazına sarısı hiç karışmadan çırpmaya uygun bir kapta kalır ve sadece beyazı çırpılır iyice köpürüp yoğurt kıvamına gelinceye kadar sonra şeker ilave edilir ve çırpılır daha sonra un kabartma tozu ve yumurta sarısı ilave edilir yine 1 dakika çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilir 1 dakika daha çırpılır.

Fırın tepsisinin altı kağıt serilerek yapışması önlenir ve tepsi tam ortadan bir karton parçası ile ikiye bölünür. Yarısına kek hamurunun yarısı dökülür diğer yarısına ise kalan kek hamuruna kakao ilave edilir ve kakaolu hamur dökülür ve 150 derece ısıtılmış fırına sürür. Ortalama 30 dakika içinde pişer.


SARMA PANDİSPANYA MALZEMESİ


20 yumurta

400 gr un

300 gr şeker

30 gr Kabartma tozu

100 gr su


SARMANIN YAPILIŞI


Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır beyazı tek çırpılır yine yoğurt kıvamına gelince şeker ilave edilir, 2 dakika kadar çırpıp şeker eritilir ve diğer tüm malzemeler ilave edilir 2 dakika kadar çırpılır yine önceden altına kağıt serilmiş tepsi içerisine 1 cm inceliğinde dökülür ve güzelce yayılır. 180 derece ısıtılmış fırında tahminen 10 ile 15 dakika arasında pişer. Piştikten sonra üzerine nemli bir bez örtülür ve yarım saat kadar dinlenir.


KEKİN SARILMASI İÇİN MALZEME


500 gr çokokrem

200 gr elma yada kayısı marlelatı

200 gr Hindistan cevizi


KEKİN SARILMASI


Sarma pandispanyayı tepsiden çıkarırız altındaki kağıdı söküp kağıdın üzerine sereriz. Çokokremi ince bir şekilde süreriz. Bu arada kekimizi de üzerlerini düzgün şekilde keser düzleriz birinin üzerine çokokrem sürer diğerini sürmeden onun üzerine koyup yapıştırırız. Kenarlarını düzgünce keser ve dört eşit parçaya böleriz. Bu dört paçadan ikisini uzunlamasına önümüze alır yine inve bir kat çokokrem süreriz diğer iki parçayı yeniden üzerine siyahın üstüne beyaz beyazın üstüne siyah gelecek şekilde yapıştırırız toplamda iki baton kek elde ederiz bu batonların üzerini çokokrem sürdüğümüz sarma ile sarar ve en üstüne de marmelatı fırça yardımı ile süreriz. Onun üzerine ise bolca Hindistan cevizi atar baton kekimizi dilimleriz 16 ile 18 dilim arası kek elde ederiz. Yapmayı dener de bir sorunla karışlaşırsanız 546 278 17 11 den bana ulaşa bilirsiniz. Yada ( aahmetbozdagg ) @hotmail.com dan yazabilirsiniz. Yada bir pastaneden alıp keyifle yiyebilirsiniz… AFİYET OLSUN

 
Toplam blog
: 10
: 2215
Kayıt tarihi
: 02.02.08
 
 

Bodrum'da bir pastanede pasta ustasıyım. bBbamdan kalma bu meslek sayesinde hayatımı devam ettiriyor..