Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Fotoğraf
 

İnebolu Limanına fener gibi bir fener yapılsın

İnebolu Limanına fener gibi bir fener yapılsın
 

İnebolu Limanının inşaatı süren uzun mendireğine İneboluluların girmesi uluslararası güvenlik gerekçesiyle birkaç yıldır yasak. Bugün limanın balıkçılar için ayrılmış bölümündeyken mendirekte dolaşanları gördüğümde onlar adına sevindim, saçma bir yasağa aldırmayıp denizin güzelliğine daha yakın oldukları için...

Yasaklar başlayalı o mendirekte hiç yürümeyişim yalnızca yasaklardan korktuğum için değil, biraz da küskünlük. Ucunda fener olmayan bir mendirekte yürümenin anlamsızlığı bu isteksizliğin en başta gelen nedeni.

Mendireğin inşaatında ilerleme olduğunu uzaktan baktığımda gördüm. Mendireğin ucuna yakın virajda geniş bir alan yapılmış. Balıkçı arkadaşlar buradan Ro-Ro seferleri yapılacağını söylediler.

Yamaçtaki fenere çıktığımda limanda yapılanları yüksekten daha iyi gördüm. Ro-Ro rıhtımı olduğu söylenilen alan oldukça geniş görünüyor. Limanın beton duvarlarının inşaatı sürüyor. Son çalışma başladığında yıkılan fenerin yerine henüz yenisi konulmamış. Fenerin olması beklenen uç bölgede yarım daire şeklinde bir beton duvar gördüm. Bu duvarın içinde güzel bir fener yapmalarını bekliyorum.

Limanın küçük mendireğindeki estetikten uzak ve deniz fenerine benzemeyen bir fener yıllardır duruyor. Orada genişletme çalışması yapıldıktan sonra güzelim feneri yıkmışlar ve yerine bu uyduruk metalden yapılmış feneri dikmişlerdi. O zaman bunu geçici olarak konulduğunu sanmıştım ama aradan geçen yıllar yanıldığımı gösterdi.

125 yıl süren bir liman inşaatının artık bittiğini haber veren, beton duvarları Karadeniz’e direnecek, yukarıya çıkılacak merdivenleri olan, duvarları fener renklerine boyanmış, güçlü ışığıyla denizcilere yok gösterecek, onları koruyacak, fener gibi bir fener yapılsın. Hiç olmazsa yıkılan fener gibi olsun. Küçük mendirekteki fener de bu arada yenilensin.

Denizi ve deniz fenerlerini seven bir fotoğrafçı olarak limanda fotoğrafları çirkinleştirmeyecek fenerler isteme hakkını kendimde buluyorum.

İnebolu, 3 Ocak 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..