Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

İstanbul’da cinayet... 7 yaşındaki Dilara’yı kim öldürdü?

İstanbul’da cinayet... 7 yaşındaki Dilara’yı kim öldürdü?
 

Annesinin elinden tutmuş yürürken kanalizasyon çukuruna düşerek ölen Dilara’nın hesabını kim verecek. Akşam televizyonda haberi izlerken dondum kaldım. İstanbul’da bir cinayet işlendi, bu cinayeti sizce kim işledi?

Sabah gazetesindeki haberde olay anlatılıyor: "Bahçelievler'de, yol yapım çalışması nedeniyle açılan kanalizasyon çukuruna düşen 7 yaşındaki Dilara Dumruk, hayatını kaybetti. Dumruk'un cesedi, olay yerine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki İSKİ'nin çalışmalarının yapıldığı çukurdan çıktı."

Televizyondaki haberde izledim: Öğle saatinde, İstanbul Şirinevler'de, annesinin elinden tutmuş yürüyen Dilara üzeri ambalaj kartonuyla kapatılmış kanalizasyon çukurunu görememiş ve içine düşmüş, akıntıya kapılmış ve kurtulamamış.

Hiç kimse bu olaya kaza demesin, kapağı olmayan bir kanalizasyon çukurunun üzerine bir de tuzak kurar gibi karton konulmuşsa ve Dilara o kartonun üzerine basıp düşmüşse, bu cinayettir.

Şimdi sıra hesap sormakta, bunun için şunu düşünün, o feryat eden annenin ve babanın yerinde hepiniz olabilirdiniz.

İSKİ Genel Müdürü, önce İSKİ'nin oradaki bütün yetkililerini görevden alsın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına istifasını sunsun.

Bahçelievler Belediye Başkanı kendi belediyesinden sorumlu olanları görevden alsın, ilçe halkından özür dilesin ve hemen istifa etsin.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İSKİ Genel Müdürü’nün ve başka sorumluların istifasını beklesin ama çok sabırlı davranmasın. İstifa gelmezse hepsini görevden alsın. Sonra kendisi istifa etsin.

Bu görevden almalar ve istifaların haberi gelmezse, İçişleri Bakanını göreve çağırıyorum. Başta belediye başkanları olmak üzere hepsi hakkında soruşturma açsın ve soruşturma bitene kadar açığa alsın.

Ve o kanalizasyon çukurunun üzerine o ambalaj kartonunu kapatan kişiyi bulmak için devletin en üst istihbarat olanakları kullanılsın. O kişi bulunsun ki, insanlara daha fazla kötülük edemesin.

Ben üzeri kartonla kapatılmış bir kanalizasyon düşen 7 yaşındaki Dilara için bu kişilerin hepsi makamlarından olmalıdır. Hiçbiri Dilara’yı geri getirmez ama başka Dilara’ları yitirmeyelim diye önlem alır görevden alınanların yerlerine gelenler.

Dilara’nın ailesini çok iyi anlıyorum, onlara başsağlığı diliyorum.

Not: Daha sonra haberlerin ayrıntıları yayınlanınca adının Dilara Dumru ve 5 yaşında olduğunu öğrendim. (http://www.milliyet.com.tr/2007/03/01/guncel/agun.html)

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..