Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Dilara pembeyi severdi mutlaka...

Dilara pembeyi severdi mutlaka...
 

5 yaşındaki Dilara’ nın fotoğrafı var bugün gazetelerde. O yaşta kızlar ne çok severler Barbie pembesini... Dilara da pembeler içinde. Baba inanmıyor minik kızının ölmüş olacağına, pembeler içindeki Dilara’ ya sarılmış kızına bakıyor.

Gazetede acılı babanın açıklaması var: “Hiçbir yetkili beni aramadı” diyor. Yetkililerin bu davranışlarının bir nedeni var: Aslında vicdan sahipleri insanlar ancak oturdukları koltuklar vicdanlarından daha baskın olduğu için arayamıyorlar. Arayacak yüzleri yok, aradıklarında söyleneceklere yanıtları yok. Ve en önemlisi “Ben hata yaptım, hatamın bedelini istifa ederek ödemeye çalışacağım” diyecek iradeleri yok.

Meğerse herkes masummuş ama suçlular da varmış. Herkes birbirini suçluyor. Açıklamalar yapılıyor. Belediye önlemleri artırın diye duyurular yapıyor. Bir haber görmek istiyorum, ”Savcılık soruşturma açtı, şu kadar kişi gözaltında” diye. O haberi göremiyorum. Bir haber daha görmek istiyorum: “İstanbul’da halkın can güvenliğini sağlamak için olağanüstü hal ilan edildi. Tüm izinler kaldırıldı. Tüm kamu görevlileri sokak sokak tehlike oluşturan yerleri belirlemeye çalışıyor”. Bunu yapmak hiç zor değil. Hem de vicdanlarını rahatlatır. Ancak İstanbul’da bunu düşünebilecek kapasitede yönetici yok.

Orada yol inşaatını yapan şirket açıklama yapmış: ''Firmamız ortaya çıkacak hukuki ve vicdani sorumluluğu kabul edecektir'' demişler ya da birileri bu açıklamayı yapmaya onları ikna etmişler (2).

Dün akşam televizyonda haberi gördüğümde haberin sonuna kadar izleyecek gücü bulamamıştım kendimde. Yazmaya karar verdiğimde (3) Internet’teki gazetelerden yalnızca birinde haberi bulunca medya bu kadar önemli haberi nasıl önemsemez diye endişelenmiştim. Bugün en büyük görevi medya yaptı. Birçok gazete bu cinayeti manşetlerine taşıdı.

Yetkililer açıklama yapsınlar, hiç olmazsa şunu desinler: “Dün gece uyku uyuyamadım”

Pembe elbiseleri giyecek Dilara yok artık... Annesi, babası yaşadıkları süre boyunca onu hiç unutmayacaklar.

(1) http://www.milliyet.com.tr/2007/03/01/son/sontur24.asp
(2) http://www.milliyet.com.tr/2007/03/01/son/sontur48.asp
(3) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=28315

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..