Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '07

 
Kategori
Sinema
 

Mutluluk: Meryem türküsünü yalnızca mırıldanır, sözleri yoktur

Mutluluk: Meryem türküsünü yalnızca mırıldanır, sözleri yoktur
 

Meryem türküsünü yalnızca mırıldanır, sözleri yoktur türküsünün. Sözleri olsa da farketmez ki, kim dinler Meryem’in söylediğini.

Mutluluk, töreye kurban verilmesine karar verilen Meryem’in, Cemal Abisinin ve İrfan Abisinin filmidir.

Güzel bir yüzün trenin camındaki görüntüsüdür, köprünün ayaklarının sudaki yansımasıdır, doğan güneşin gökyüzündeki kızıllığıdır, batan güneşin denizdeki ışıltısıdır, suyun üzerinde süzülen yelkenlinin güzelliğidir filmde gördüklerim.

Güneş batarken çektiğim fotoğraflarda güneşle aramızda güzel birşeyler olsun isterim, aniden çıkıveren bir kuş, küçük bir sandal ve en çok istediğim süzülen bir yelkenli. Kuşlar, sandallar gelmişlerdi ama henüz bir yelkenli görünmemişti güneş batarken istediğim yerde. Bu akşam Mutluluk filminde gördüm batan güneşle aynı çizgideki yelkenlileri.

Mutluluk filmi, Zülfü Livaneli’nin okumadığım romanı Mutluluk’tan uyarlamaydı ve müzikler de Livaneli’nindi. Filmin özgün müziğine arasıra karışan tanıdık Livaneli ezgileri eski bir dost gibi geldi herşeyin yeni durduğu filmde. Özgü Namal seyrettiğim her filminde çok iyiydi ama bu filmde mükemmeldi. Talat Bulut tam o rol içindi. İlk kez seyrettiğim Murat Han da kusursuz oynadı. Yönetmen Abdullah Oğuz güzel bir film ortaya çıkarmış.

Mutluluk, türküsünün sözleri olmayan Meryem’in filmiydi, Meryem'in suskunluğunu dinledim. İyi filmdi, iyi ki seyrettim.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..