Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Beynimizdeki yağmur kanalları

NLP konusunda uzman olan Dr.Harry Alder, başımıza gelen olayların niteliğinin, bizim onları yorumlayış şeklimize göre değiştiğini söylüyor. Ve bunun zamanla oluşan bir alışkanlığın sonucunda gerçekleştiğinden bahsediyor. "Yağmur yağdıktan bir süre sonra toprağın üzerinde yağmurun ilerleyeceği kanallar oluşur. Daha sonraki yağmurlarda sular hep bu kanallardan akar. Beynimizde de bu tür yağmur kanalları vardır. Herkesin beynine aynı yağmur yağar fakat ayrı kanallara gider.

Şimdi bundan neden bahsettin mi diyorsunuz? Hemmen açıklıyorum.

Bazen yazdığım blogların, okuyanlar tarafından benim yazma amacımın çok dışında algılandıklarına şahit oluyorum. Bunuda tamamen Dr. Harry Alder’in yaptığı açıklamaya bağlıyorum ben.

Tabiki günümüzün yaşam koşulları çok zor, bu zor koşullarda her zaman pozitif olmayı başarmak pek mümkün olamıyor. Zaman zaman hepimizin umutsuzluğa düştüğü herşeyin bize battığı dönemler oluyor. Ama hepimizin amacı bu dönemleri her geçen gün biraz daha azaltmak, stresle basedebilmek, hayata mümkün olduğunca pozitif bakabilmek değil mi?

Sürekli bardağın dolu tarafı yerine boş tarafına bakarak, sürekli çakıl taşlarının arasındaki çiçekler yerine çakıl taşlarına odaklanarak ne kadar mutlu olabiliriz ki. Hayallerimize, umutlarımıza, isteklerimize bu olumsuz gözlerle nasıl ve ne zaman ulaşabiliriz ki. Sürekli olumsuzluklara odaklanarak nasıl kendimizi güçlü hissedebiliriz ki.

Sizde bir çok kere okumuşsunuzdur. Bir çok değerli bilim adamının veya gıpta ile baktığımız, şu an çok önemli pozisyonlardaki bir çok kişinin hayatına baktığınızda, hep kimsenin inanmadığı şeylerin yani sadece kendilerinin inandıkları hayallerinin peşinde koştukları, onlara olan inaçlarını sonuna kadar kaybetmedikleri için sonunda hayallerine, isteklerine ulaşmışlardır.

Beynimizdeki yağmur kanallarının oluşumunda ailemiz, bulunduğumuz çevre ve koşullar çok etken tabiki. Ama oluşan bu yağmur kanalları kesinlikle değişmez değil. Fakat çoğumuz kolay yolu seçer “ben buyum” ’ un arkasına saklanıp bu oluşmuş yağmur kanallarını kullanmaya devam ederiz. Bir kısmımız ise zor olan yolu seçeriz. Beynimizdeki topragı once düzelterek eski kanalları iptal eder , kendimize yeni sağlıklı yağmur kanalları üretiriz.

Hayatta bugüne kadar başınıza ne gelirse gelsin, bugüne kadar size ne ögretimiş olursa olsun, ne kadar genç yada yaşlı olduğunuzu düşünüyor olursanız olun, istediğiniz, inandığınız, kabul ettiğiniz sürece hayatınızda neyi değiştirmek istiyorsanız, neyi hayal ediyorsanız, neyi arzuluyorsanız ben inanıyorumki kesinlikle gerçekleşecektir.

Unutmayalım ki bir şeyi yürekten istersek, bütün evren bize yardımcı olmak için iş birliği yapar

Hayatımız tamamen bizim kendi tercihlerimizden oluşur.

Şu an beni okumayı tercih ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Umarım yanlış bir tercih olmamıştır:)

03 Nisan 2007

 
Toplam blog
: 110
: 1108
Kayıt tarihi
: 05.02.07
 
 

Kimliksiz bir yazanım aslında... Bazen benim, bazen senim, bazen de herhangi biriyim. Belki d..