Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '07

 
Kategori
Müzik
 

Avrupa yakası’ ndan Yaprak’ ın konseri

Avrupa yakası’ ndan Yaprak’ ın konseri
 

ODTÜ’de bu hafta Bahar Şenliği var. 21 yıllık gelenek sürüyor. Gün boyunca kampusun her yanından müzik sesleri yükseliyor. Bugün öğleden sonra "Avrupa Yakası’nın Yaprak’ı konser verecekmiş" dediler, şenlik programında konserin Topluluklar Standında olduğu yazılıydı, konser saati gelip bulamayınca diğer standları da dolaştık, biraz bekledik, başlamayınca geri döndük. Meğerse o sırada Kültür ve Kongre Merkezindeki salonlardan birinde bir grup öğrenciyle görüşüyormuş. Bir süre sonra penceremizden konserin sesini duyunca fotoğraf makinesini alıp Kültür Kongre Merkezinin önünde başlamış olan konsere gittik.

Bahar şenliği boyunca, büyük konserler stadyumda yapılıyor: Leman Sam, Levent Yüksel, Işın Karaca, Grup Yorum, Ezginin Günlüğü... Diğer konserler ise şenlik alanına kurulmuş platformlarda yapılıyor.

Yaprak’ın yani Hale Caneroğlu’nun konseri amatörlerin konser alanındaydı. Konser alanına gittiğimizde karşımızda oldukça büyük bir kalabalık vardı. Herkes çok eğleniyordu. Konserin son şarkısında amfilerden biri patlayıp ses azalmasına karşın seyirciyi kaybetmedi.

Önyargılarla konsere gittiğimde, amatör bir şarkıcı dinleyeceğimi sanırken, orada sahneye hakim, seyirciyle iyi diyalog kuran, çok hareketli, Türkçe ve yabancı şarkıları oldukça iyi söyleyen bir sanatçı buldum.

Konserin çabuk bitmesine üzülen gençlere “Adam gibi çağırın, gelelim” dedi, daha sonraki şenlikler için.

Üniversite konserleri sanatçılar için önemli ortamlardır. Bir sanatçı üniversite konserleriyle yükselebilir veya yok olabilir. Hale Caneroğlu bugün iyi bir gelecek için önemli bir adım attı.

Yıllardır Avrupa Yakası’ndaki malum Yaprak karakteriyle tanıdığım ve başka yerde hiç görmediğim bir oyuncuyu, sahnede aklı başında biri olarak şarkılar söylerken yadırgamadım dersem yalan olur. Yaprak kimliği yer etmiş beynimde.

Konserde en hoş görüntü, seyirciler arasında 2-3 yaşlarınca bir çocuğu kucağına aldığı zamandı. Mikrofona geri dönüp şarkısını sürdürdü. Az sonra çocuğu bıraktı. Çocuk önce kenara kadar dik bir açıda yürüdü sonra kenarı izleyerek annesinin yanına gitti. Hiç şansa yer bırakmadan emin adımlarla yerine ulaştı.

Ankara 10 Mayıs 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..