Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

CHP+DSP

CHP+DSP
 

Deniz Baykal ve Zeki Sezer yapacakları önemli açıklama için kameraların karşına geçtiklerinde ne söyleyeceklerini bilmeme karşın bilgisayardaki televizyonun karşısında heyecanla bekledim. Sırayla konuştular, onlar konuşurlarken ikisinin ne kadar çok birbirlerine benzediklerini farkettim: İkisi de özenle ve düzgün konuşuyorlardı, kibardılar ve olmaları gerektirdiği kadar ciddiydiler. Bizim siyasetimizde bu tür sahnelerde alışık olduğumuz davranışların hiçbiri olmadı.

Seksenli yıllardan buyana HP, SODEP, SHP, CHP, DSP ayrışmaları sırasında, değişik yıllarda değişik liderlere kızdık, onlardan uzaklaştık, küstük, eleştirdik. Merkez solumuz, bu kırgınlıklar sırasında hep küçüldü.

Açıkça ifade etmeseler de CHP baraj altında kalıp meclise giremediği zaman her CHP’li bir yandan üzülürken öte yandan DSP meclise çok sayıda milletvekili ile girdiği için sevindi.

Açıkça ifade etmeseler de DSP çok az oy alıp meclis dışında kaldığında DSP’ye oy verenler bir yandan üzülürken öte yandan CHP mecliste olduğu için sevindi.

CHP, www.chp.org.tr adresinde “CHP Genel Başkanı Baykal ve DSP Genel Başkanı Sezer Birlikte Açıkladı; CHP ile DSP Seçimde de, TBMM’de de İşbirliği, Güçbirliği Yapacak” açıklaması manşette verilmiş.

DSP, www.dsp.org.tr adresinde “DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, düzenledikleri ortak basın toplantısında seçimlerde işbirliği yapılacağını açıkladılar.” manşeti yayınlanmış.

Her iki parti web sayfalarındaki manşetlerinde kendi genel başkanlarının adını başta yazıp aynı içeriği yayınlamışlar.

CHP ve DSP ülkemizin geleceğinden endişe duydukları için biraraya geldiler. Seçmen de sandık başına aynı duygularla gidecek. Şimdi kağıt üzerinde ayrı ayrılarmış gibi görünseler de bu seçim işbirliği bir bütünleşmenin ilk kıvılcımlarıdır. 22 Temmuz'da CHP mecliste kimsenin beklemediği kadar yüksek sayıda temsil edildiğinde yapılanların ne kadar doğru olduğu anlaşılacak.

Teşekkürler Sezer, teşekkürler Baykal, teşekkürler CHP, teşekkürler DSP.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..