Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Futbolda bir komplo teorisi

Futbolda bir komplo teorisi
 

Trabzonspor Sıvasspor maçı Trabzonspor 1-0 öndeyken uzatmanın son dakikasında bir seyircinin sahaya girmesi ve bir futbolcuya saldırması sonucu iptal edildi. Maçın sonucunu Futbol Federasyonu belirleyecek ve yapılan yorumlara bakarsak büyük bir olasılıkla Trabzonspor hükmen yenik ilan edilecek.

Federasyon, maçın sonucunu “3-0 Sıvasspor hükmen kazandı” şeklinde duyurduktan sonraki hafta başka bir maçta B takımı ile A takımı B takımının sahasında oynarken ve B takımı öndeyken, B takımının tribünlerinden sahaya çıkan bir seyirci A takımından bir oyuncuya bir yumruk atsa ve hakem maçı tatil etse federasyon nasıl karar verir?

Bu maçtan 2 hafta sonra C takımı ile A takımı C takımının sahasında oynarken ve C takımı öndeyken, C takımının tribünlerinden sahaya çıkan bir seyirci A takımından bir oyuncuya bir yumruk atsa ve hakem maçı tatil etse federasyon nasıl karar verir?

Bu maçtan 2 hafta sonra D takımı ile A takımı D takımının sahasında oynarken ve D takımı öndeyken, D takımının tribünlerinden sahaya çıkan bir seyirci A takımından bir oyuncuya bir yumruk atsa ve hakem maçı tatil etse federasyon nasıl karar verir?

Karar daha önce verilen karara uygun olacaktır ve ev sahibi takımlar hükmen yenik sayılacaktır.

Futbolculara saldıran bu seyirciler her defasında güvenlik güçleri tarafından yakalanıp götürülecek ve tutuklanacaklardır. Galatasaray’ın maçında yakalanan seyirciler gibi birkaç ay hapiste yatacak ve dışarıya çıkacaklardır.

Kendini A takımının büyük destekçisi olduğunu sanan parası bol aklı kıt bir kişi dilediği her şehirde maça bu şekilde girecek ve ev sahibi takımın taraftarıymış gibi davranacak seyirciyi çok da fazla olmayan bir para karşılığında bulamaz mı?

Çözüm önerileri:

1- Ülkemiz tribünler ile yeşil saha arasında bariyerlerin olmamasına henüz hazır değildir. Futbol ligimizin selameti açısından, tüm ilkelliğine karşın tüm sahalarda tribünlerinle yeşil saha arasında tel örgüler yeniden konulmalıdır.

2- Trabzonspor-Sıvasspor maçının kalan son dakikası yeniden oynanmalı, benzer maçlar olduğunda tribünler boşaltıldıktan sonra maç kaldığı yerden devam etmeleri konusunda hakemlere talimat verilmelidir.

3- Sıvasspor, maçı federasyona başvurarak hükmen galibiyet yerine maçın tekrarını seyircisiz olarak federasyondan istemelidir.

4- Federasyon maçın sonucunu hükmen belirleyerek bundan sonraki maçlar için yukarıdaki komplo teorisinde anlattığım durum için bir örnek oluşturmamalıdır.

5- Trabzonspor’a çok sayıda maçı seyircisiz oynama cezası verilmelidir.

Not: A, B, C ve D takımları hayali takımlardır, özellikle A takımı kesin olarak hayalidir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..