Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

24 Ocak '08

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Hayvan seven portreleri: Kedilerimizin Aysun teyzesi

Hayvan seven portreleri: Kedilerimizin Aysun teyzesi
 

Aysun Teyzesi ve kucağında Boncuk :)


Sokak hayvanı portrelerinden sonra etrafımdaki hayvansever arkadaşlarımdan biraz bahsetmek istiyorum. İlk sırada sekiz senelik arkadaşlığımız boyunca benim her zaman yanımda olan, hayvanlar, köpekler, kediler ve atlar konusunda bitmek tükenmez konularımı sabırla ve ilgiyle dinleyen, üstüne yorumlarını esirgemeyen sevgili arkadaşım Aysun var. En çok sevdiğim sohbet konusu hayvanlardan söz etmeye başlıyoruz.

* Neden hayvanlarla ilgileniyorsun?
Benim içimden gelen bir şey, şekillerine bakarak değil, içimden geliyor tamamen.

* En sevdiğin hayvan türü nedir?
Bütün hayvanları severim. Kediler çok sevimlidir, atlar çok gösterişlidir diye bir kategori belirleyemiyorum. Yılanın bile kendine göre bir güzelliği var.

* Hayvanlarla ilgili unutamadığın bir anın var mı?
Sevgili annemin hayvanlarla ilgili çok özel bir iletişimi vardı. Önceden hiçbir kedi büyütme, bakma deneyimi yoktu. Ancak bir sürü çocuk ve torun büyütmüştü. Bundan 5 sene önce bir gün bir dişi kedi apartmanımızın çatısına yavrulamış. Anne ve diğer yavruları kaçıp gitti. Bir yavru kaldı. Ben de onu sahiplenip apartmanda bakmaya başladım. Çatıda yaşıyordu. İsmini Sultan koyduk. Aman pirelidir atmasınlar diye ona pire tasması aldım. Annem ilk başta istemedi. Sonra öyle alıştı ki kedi bizi dinlemez onu dinler oldu. Kapı açık olsa bile içeriye adımını atmazdı. Evde kuş vardı, ona bile ilişmiyordu. Annem onu ilk başta süt içinde ekmek, peynir ile besledi. Sonra da büyüyünce etli yemeklerden etleri bir güzel ona ayırır verirdi. Bir yıl kadar baktık. İlk başta apartmanda kimse istememişti, sonra herkes benden çok sevdi. Kim yaptıysa bir gün onu zehirlemişler, hepimiz çok üzüldük. Çok asil bir kediydi, onu unutamıyorum.

* Seni en çok etkileyen vahşi veya yabani hayvan hangisi ve neden?
Klasik olarak aslan diyebilirim. Gücünü her halinde sana hissettiren çok farklı bir yapısı var.

* Hayvanlarla ilgili seninle paylaştığımız bir anımız
Aslında köpeklerden korkarım. Sizin eve geldiğimde Efe ile karşılaşmamı hatırlıyorum. Efe kocaman heybetli dış görüşüyle güçlü ve bana zarar verebilir diye düşündürüyor. Ancak onun gözlerine bakınca nasıl oyun oynamak istediğini görmek harikaydı. Efe sayesinde köpek korkumu biraz yenebildim.

Bir de seninle ilk defa ata binmeye gittiğim günü hatırlıyorum. Birlikte Polinezköy’e gitmiştik. O kadar büyük, güçlü bir hayvanı kontrol edip yönlendirirken aramızda inanılmaz bir uyum olmuştu. At ona zarar vermeyeceğimi anlamış tüm komutlarımı yerine getirmişti. Bunu da unutamıyorum.

* Beslediğin hayvanlar hangileri ve isimleri nedir?
Şu an bir muhabbet kuşumuz var. İsmi “Mustafa”.

* Şimdiye kadar kaç tür hayvan besledin?
Şimdiye kadar balık, kuş, kaplumbağa, kedi ve köpek besledim.

* Türkiye’deki hayvan hakları ile ilgili düşüncelerin nedir?
Maalesef çok değersiz görülüyor hayvanlar. Sokak çocuklarına bile değer verilmeyen bir ülkede ne bekleyebilirsiniz ki?

* Senin hakkında hayvan sevgin ile ilgili en çok hoşuma giden yanını da ben yazayım
Sevgili arkadaşım Aysun’un en çok hoşuma giden özelliği yeni tanıdığı hayvanlara hemen bir insan ismi takmasıdır. Onların karakterlerine en uygun isim o anda içine doğar ve bundan sonra o isimle hayvanlara seslenir. Kendi kuşuna Mustafa dediği gibi bir seferinde Ağva’daki bir oteldeki dişi köpeğin ismini Çomar’dan değiştirip ona Nermin ismini takmıştır. Aysun’un bu davranışı hem beni çok güldürür, hem de hayvanlarla bu şekilde iletişimi çok hoşuma gider.

* Hayvanlarla ilgili okuduğu en çok hoşuna giden kitap?
Köpeklerin gizli yaşamı – Elizabeth M. Thomas

Hayvanlar ile ilgili görüşlerini paylaştığın için teşekkürler canım arkadaşım.

Herkesin hayatımızdaki hayvanların sevgisini tatmasını diliyorum.

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..