Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
İzmir
 

Şehir Güzel, Kızlar Güzel, Jantlar Neden Güzel Olmasın?

Şehir Güzel, Kızlar Güzel, Jantlar Neden Güzel Olmasın?
 

Güzel İzmir, güzel kızları ile birlikte, dünya çapındaki İzmirli bir jant firmasının reklamında nasıl harman olur derseniz, işte yukarıdaki gibi olur değerli okurlar.


Başlıkta kullandığım ifade, CMS adlı jant üreticisinin reklam sloganı. Müthiş, değil mi? “<ı>Kız gibi” arabalara “<ı>kız gibi” jant ürettiklerini anlatmaya çalışıyorlar ve -tabiri caizse- tezgahı da iyi yere açmışlar.


CMS’nin, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan, devasa fabrikasını her gün, birkaç kez görürüm. Hele o, reklamları ile giydirilmiş dev tırlarına ise güzel İzmir’e ve güzel İzmir’in nadide kızlarına bakar gibi bakarım.


Fabrikaları da kız gibidir. Tertip, düzen, estetik ve sosyal-çevresel sorumluluk bilinci; tepeden tırnağa, baştan aşağı “ben buradayım” der, dışarıdan bakınca dahi. Sahip ve yöneticilerini ayrıca kutlamak istiyorum buradan.


İşte reklamcılık böyle bir şey. Yaptığınız şeyle, kullandığınız sloganla, görsel malzemelerinizle; hitap ettiğiniz insanları ya içten gülümsetecek, ya kahkahalarla güldürecek, ya saatlerce düşündürebilecek ya da öfkelendireceksiniz. Özetle hedef kitlenizde, marjinal duygular yaşatacak ve tabi ki merak uyandıracaksınız.


İzmir güzel midir? Amenna. İzmir’in havasından soluyan, suyundan içen, karabiberli haşlanmış yumurtasıyla yağlı boyozundan yiyen, asfalyalarını attırıp çatura çıkaran bir tek insan evladının bunun tersini düşünmesi için, mutlak bir yerlerde bir anormallik olması gerekir.


İzmir’in kızları güzel midir? Amenna. Yüzlerce defa tescillenmiştir, milyonlarca erkek yüreğini çalıp, yakıp, kavurmuştur İzmir kızları. Akşamlarının imbatını, ılık meltemini, Kordon’un yosun, Karşıyaka’nın efsunlu kokusunu; tenine süs, saçına taç yapar İzmir kızları.


E o zaman, jantlar neden güzel olmasın ki? Hedefini on ikiden vuran reklamcıları tebrik ediyorum.


Bu arada, özellikle İzmir’de yaşıyorsanız; yoldan geçen, her tarafı ışıl ışıl yanan, siyah zemin üzerine sarılı kompozisyonu olan ve üzerinde “Şehir güzel, kızlar güzel, jantlar neden güzel olmasın ki?” yazan bir dev tır görürseniz, dikkat ediniz efendim.


Kendinizi, gülümserken bulacaksınız ve bir araba jantı için gülümsediğinize hayretler edeceksiniz.


Aşk olsun...




@Geçen sene bugün "Karşıyaka Satranç Kulübü": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=31474

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..