İş Kanununda[1] ücret; “Genel anlamda ücret bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.” şeklinde tanımlanmıştır[2]. İş sözleşmeleri..
İşçinin, iş güvencesi hükümlerinden faydalanabilmesi için işe iade davası büyük önem arz etmektedir. İşe iade davasının açılabilmesi için ise bir takım şekil şartlarının mevcut olması gerekmektedir..
İşyeri devrinde, devralan ve devreden işverenin sorumluluklarına ilişkin olarak borç-alacak konusunun dâhil olduğu hukuk dalına göre çeşitli düzenlemeler söz konusudur[1]. Devir..
İşe iade davası, işçinin iş güvencesinden yararlanabilmesi için getirilmiş bir düzenlemedir. Ancak işe iade davasının kazanılması, dava neticesinde tespit edilen hususların işçi tarafından derhal k..
İşverenlerin, fesih nedenlerine göre işçilerin, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi haklardan yararlanıp yararlanamayacağı ve bazen de cezai şart gibi bir takım yükümlülüklerden sorumlu olup olma..
Çalışma hayatında işverenlerin iş sözleşmelerini keyfi olarak sona erdirmeleri ve bu nedenle de işçilerin iş güvencesinden mahrum kalmalarına bir nebzede olsa da engel olabilmek için işçilere, “işe..
Çalışma yaşamında gelişen yeni durum ve şartlara göre işçilerin çalışma yerlerinin farklı bir şehir ya da ilçeye nakli zorunluluğu doğabilir. Bu durumu öngören işverenlerin birçoğu, iş sözleşmesini..
Emeklilik, sigortalıların uzun yıllar süren çalışmaları sonucunda elde edebildikleri ve önemli bir sosyal risk olan “yaşlılık” durumuna karşı sigortalıları korumaya yönelik getirilmiş bir sosyal gü..
6552 sayılı “İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” ya da günlük hayattaki tabiriyle Torba Yasa, ..
İşverenin haklı nedenle fesih hakkına ilişkin düzenleme İş Kanununda[1] 25 inci maddesinde yer almaktadır. Maddede düzenlenen haklı nedenle fesih hallerinden biri de “işçinin devamsızlığının çalışm..
Milliyet Blog