Bilimsel işletme metodolojisine bakıldığı zaman bir işletmenin dört ana öğeye karşı sorumluluğu vardır. Bunlar, yatırımcı, devlet, çalışan ve toplumdur. Bir işletmenin gerçek anlamda başarısından s..
Gıdaları muhafaza etmenin dayandığı ortak prensip gıdaların bozulmasına yol açacak mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır. Gıda muhafazasında bir yandan bozulma sebep..
Tam olarak denetimlerin gerekliliği ve turizm sektörünün bütünlüğünden bahsederken, tekne yangını ve rafting kazası yaklaşık aynı zamanda meydana geldi. Meydana gelen kazalar; bir kayıp ve bir ölüm o..
Aflatoksin ve Kanser Ülkemizde üretilen gıda ürünlerinin zaman zaman gümrük kapılarından dönmesine neden olan aflatoksin, aspergillus flavus ve aspergillus parasiticus adlı küfler tarafından ür..
GIDA GÜVENLİĞİ VE TEDARİKÇİ TETKİKLERİ Tetkik kelimesi kulağımıza pek hoş gelmese de hayatımızın ve yönetim sistemlerinin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Tetkik olgusunu biraz inceledi..
Yaşamla Ölüm Arasındaki fark sivil toplum kuruluşu (STK) ne yapar? Sivil toplum kuruluşu, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevrese..
İyisiyle, güzeliyle, 2010 yılını tamamladık ve 2011 yılına büyük umutlarla girdik. Her yeni yıl, yeni umutları, yeni istekleri, yeni arzuları beraberinde getirmekte. Bu yeni istek ve arzularım..
AB müzakerelerinde Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı faslı resmen açıldı. Bu faslın öncelikle ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını dilerim. Peki bu faslın etkileri nele..
Türk Dil kurumunda denetim; Kamu ya da özel bir kuruluşa ilişkin bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere uygunluğunun saptanması ve rapor edilmesi amacı ile bir uzman birimi tarafından kanıt toplama ..
Türk Dil Kurumu satış ve pazarlamayı şöyle tanımlıyor: Satış; Satıcı ile alıcı arasında yapılan ve bir malın veya hizmetin alıcıya verilmesi ve bunun karşılığında bir fiyat, bir değer alınması yoluyl..