Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

10 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Çalıştırılmayan Gazetecilerin Günü

Çalıştırılmayan Gazetecilerin Günü
 

Çalışan, çalıştırılmayan bütün gerçek gazetecilerin günleri kutlu olsun.


Bugün çalışan gazeteciler günü, tüm çalışanların her günü kutlu olsun. Sadece gazetecilere yönelik kalmasın kutlu gün…  Çalıştırılmayan gazeteciler hatırlanır mı bugün? Vefa var mıdır? 

Bir konuda özel gün belirleniyorsa, bu günlerde o konunun eksikleri, eğrilikleri, doğrulukları gündeme getirilmelidir. Kutlamalarla, yenilip içilmelerle, çelenk sunumlarıyla, şakşakçıların yağlamalarıyla doldurulan günün, kurak toprağa bir günlük yağmur çiselemesinden öte kıymeti yoktur.

Piyasada gazeteciler kadar, gazeteci geçinenler de var. Yağcının, dolapçının, fırıldakçının önde gidenleri; gelene ağam, gidene paşam diyenleri, onlar içinse bugün, zaten onlar için her gün bir güzel gün…

Bu mesleğin etik değerleri yerine, ülkenin menfaati, vatandaşın refahı yerine, kendi çıkarlarına yönelik çark döndürenler, her devrin adamı olabilenler, gazeteciliğin kaymağını yiyenler, bu gününüzde dünden fazla mesut, bahtiyar bulununuz. Gün boyu iltifatlara maruz kalıp, mest olunuz.

Ülkemde hakkı yenilen, hakkını arayamayan, zihinleri durdurulmuş, kalemleri dondurulmuş, ülkesini ve değerlerini sevmekten öte bir yanlışı olmamış gazeteciler de var. Ben de o gazetecilerden biriyim. Neredeyse 40 yıl, bu mesleği şevkle, özveriyle yaptım. Sonrasında ülkem için eğri bulduğum birilerine” siz yanlışsınız” dediğim için, bir anda yalnız kaldım. Mesleğimden zorbalıkla uzaklaştırıldım.  Hatırlarda kalan satırlarım bile silinir oldu. Şükürler olsun ki kalemim körelmedi, ömrüm oldukça mesleğimi idame etmeye gayret edeceğim. Maalesef benim gibi niceleri, mesleğin erbabı olanlar, dünleri başarılarla dolu bulunanlar, bugün sanki yoklar. Bağrından zorla sevdiceği koparılan âşıklar gibi mesleklerinden uzaklaştırılanlar. Kalemlerinden korkulan, kral çıplak diyebilenler bir şekilde susturulanlar, bari bugün yâd edilsinler.

İsimleri unutturulmaya çalışılan, sevdikleri mesleklerinde çalıştırılmayan gazeteciler hiç değilse böyle günlerde anılsa, kıskanç olmayan meslektaşları tarafından durumları farkına vardırılsa, günün bir anlamı olur diye düşünüyorum. Güzel günlere, çalışan çalışmayan bütün gerçek gazetecilerle, doğru kalemlerle erişmek dileğiyle…

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..