Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '16

 
Kategori
Futbol
 

Çaylar Rizeden

F.Bahçe ligde üzerindeki 2 takımın kapışmasında 2'şer puan kaybetmesiyle üst tarafı yakalama şansını tepmedi. Maça Rizespor özellikle soldan İsmail'in katkısıyla çok hızlı başladı. F.Bahçe 17. dakikada golde takım halinde uyuyunca Hikmet Karaman istediği golü erken  buldu. Amacıda öne geçip Fenerbahçe'nin sezon başındaki geri dönememe zaafından faydalanmaktı. Ama Sow'un istekli hali bu hayallerini suya düşürdü.Mehmet Topal ve Souza Kjaer'in erken sarı kart görmesinden sonra stoperlere fazla iş bırakmayarak rahatlamalarını sağlarken gollerde de asist öncesi pas ve faul kazandırarak çok uyumlu ve etkili oynadılar. RVP 1-0'dan sonra topla daha çok buluşarak hücum varyasyonlarını arttırdı. Hikmet Karaman'ın ofsayt saati herhalde 20 sene öncesinde kalmış ki Sow'un ilk golde Aatıf'a atlan topta ofsaytta olduğunu söyledi. Aslına bakarsanız bu açıklama komik olduğu kadar futbolmuzun durumu bakımından vahimdir. Ayrıca 3. golden önce Souza'nın faul yaptığını iddia etmesi de gerçekten 5-1'lik skorun travması olsa gerek. O pozisyonda faulu Souza'nın üzerine çıkan Rizeli futbolcu yapıyor. Pozisyona çok yakın olan hakem Ali Palabıyık tam düdüğü çalacakken Souza enteresan bir şekilde rakibinden sıyrılınca faul vermekten vazgeçiyor. Ama arkasından yapılan faulu vererek çok doğru bir avantaj uygulaması yaptı. '. golde Topal'ın ortasına mükemmel bir röveşata yapan Sow Rize kalecisini far görmüş tavşan gibi hareketsiz bıraktı. 3. golde de kafasını kullanan Sow böylece mükemmel hat-trick yaparak tarihe geçti. 

Advocaat artık futbolcuları ve Türkiye ligini tanımaya başladı. Her maçta farklı rotasyonlarla futbolcuları dinlendirerek bir sonraki maça hazırlıyor. Alper  bu maçta da çok güzel işler yaparak hocasını utandırmıyor. Aatıf satılacak futbolcuyken birden takımın kurtarıcısı oldu. Bütün bunlar Advocaat'ın futbol bilgisi ve tecrübesi ile oluyor. Maçın 2. yarısında da Aatıf güzel futbolunu golle süsleyerek 3 puanı garantilerken Advocaat bunu çok iyi değerlendirerek sarı kart sınırındaki Skrtel'i oyundan aldı. Artık akıllarda haftaya oynanacak Beşiktaş maçı vardı. Zirveye 2 puan daha yaklaşırken Kara Kartal ile puan farkını 1'e indirme şansı yakalandı. Haftaya gerçekten çok güzel bir maç bizi bekliyor. Son haftaların en az dinlenen futbolcusu Hasan Ali çıkarken yerine giren İsmail Köybaşı yine golünü atarak sen oyna golleri ben atarım dedi halefine. 

Maçın hakemi 3. golden önceki pozisyonu çok iyi süzerek doğru karar verdi. Yine Kweuke'nin penaltı beklediği pozisyonda da kararı doğruydu ancak sarı kartı es geçti. Jakob'un Şener'in ayağına arkadan müdahelesine kırmızı kartı çıkarması da çok doğru bir karardı zaten Hikmet Karaman da bir bu karara itiraz etmedi. Keşke bu doğru kararları veren Ali Palabıyık kendini kaf dağında gören Cüneyt Çakır'a bir ilhem verebilseydi. Beşiktaş-İBB maçında Quresma'nın kırmız kartlık hareketine sarı kart bile çıkarmayarak niyetini yine belli etti. Alanyaspor-Kayserispor maçının hakemi Ümit Öztürk Kayserisporun bir penaltısını vermedi. O pozisyonun çok daha hafif olanında alanyaspor lehine penaltı vererek maçın kaderini etkiledi. Süper lige yakışmayan bir hakem; Bu adamın takımların kaderiyle oynamaya hakkı yok. Maalesef Türk hakemliği her sezon daha geriye gidiyor. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..